Naz Elmas 'polisle yüz yüze çalıştım'

Naz Elmas, dünya üzerinde görebileceğiniz en komik kadınlardan biri. Espri anlayışı için iyi bir zekaya da sahip olmanız gerekir. Çok da zeki. Onunla çok eğleniyorum çünkü dürüst, şeker ve en mühimi kendiyle dalga geçebiliyor.

Naz Elmas 'polisle yüz yüze çalıştım'

Bunların yanında oyunculuğu ile de şaşırtıyor. Şimdi ise karşımıza Güzel ve Çirkin dizisiyle polis rolüyle çıkıyor. Onunla işini ve hayatını konuştuk.

Oyunculuk tam gaz devam değil mi?

Evet, oyunculuk benim hayatım. Ve tabii ki devam ediyor.

Bu projeyi niye kabul ettin?

Üst üste aynı tip karakter ya da senaryo istemiyorum. Bundan önce savaş dönemindeki Rum bir kızı canlandırdım. Şimdi gayet ciddi, sert bir polisim. Yani senaryoyu beğendim. Her rol farklı bir yaşam, ayrı bir ruh.

Polis oynayabilmek için nasıl bir gözlem yaptın?

Tabii ki her rol ayrı bir karakter ve ayrı bir yaşam biçimi. Bu ruhu iyi tahlil edebilmek o döneme o psikolojiye girebilmek çok önemli. Bunun içinde sıkı bir çalışma gerekiyor. Mesela bundan önceki rolüm gibi. O role bir Rum kadınla çalıştım. Ama önemli olan tek şey Rum aksanı degildi. O kültürü, yemesi, içmesi ve esprisiyle anlayıp, sindirmekti. Polis rolü için mesleği bu olan birine danıştım. Ayrıca polisiye dizilere de aşinaydım. Senaryoyu aldıktan sonra da bol bol polisiye yapım seyrettim.

Bizim aile çok komiktir. Annem benden daha iyi bir oyuncu olurmuş. Olayları yorumlaması, hayatı ti'ye alması... Biz her an evde güleriz.

‘Büyük bir ailem olmasını çok istiyorum'

Naz nasıl bir kadın, neler yapar?

Naz gördüğün gibi, herkes gibi bir kadın. Her şeyden önce mutluyum. Sahip olduklarımdan dolayı şükür ediyorum. Ama tabii ki hiçbir şey tesadüf değil. İşime çok önem veriyor ve üzerinde özenle çalışıyorum. Arkadaşlarım, ailem çok kıymetli. Onlarla vakit geçirmek en büyük keyiflerimden biri.

Nasıl bir hayat planlıyorsun?

Aile, çocuk...

Evlilik, üzerine plan yapılabilecek bir şey değil. “Yarın evleneceğim” diyenler, pat diye ayrılabilir ya da “Hiç evlenmeyeceğim” diyenler yarın evlenebilir. Yani bunun zamanını kestirmek zor. Ama tabii ki mutlu ve büyük bir ailem olmasını çok istiyorum.

‘Rolüm için kilo alıp saçımı boyatırım'

Meşakatli bir rol. Özel bir antrenman yaptın mı?

Daima spor yapıyorum. Zaten haftada 3 kez pilatesteyim. Spor hayat biçimim. Rol için her şeyi yapabilenlerdenim. Mesela kilo almam gerekirse hiç düşünmeden alırım, saçımın rengini de
hemen değiştiririm.

Ali Sunal nasıl bir partner?

Ali ile çok iyi anlaşıyoruz. Gayet keyifli bir iş birlikteliğimiz var. Sonuçta işini iyi
yapan, ciddiye alan ve profesyonel bir oyuncu.

Hayatta ki hedeflerin neler?

Tabii ki iyi projelerde yer almak ve mutlu olmak.

‘Sinema filmi miras niteliğinde olur'

Ufukta sinema filmi var mı?

Neden olmasın. Klişe olacak ama iyi bir senaryo, iyi bir oyuncu kadrosu olursa hangi oyuncu istemez ki... Sinema filmi iyi bir oyunculuk gerektirir. İyi bir miras niteliğindedir de. Diziler çok çabuk tüketirken film kalıcı bir iş.

Meryem Uzerli'nin tükenmişlik sendromu çok konuşuldu. Bir oyuncu olarak sence neden?

Her şeyden önce geçmiş olsun. Ama kimsenin üzerine konuşmak doğru olmaz bence. Çünkü onun ne yaşadığını, ne hissettiğini bilmek imkansız. Umarım bir an önce iyileşir. Düşününce çalışma saatlerinden dolayı bu meslekte tükenmişlik sendromu olabilir.

VATAN GAZETESİ

Konular Röportaj