Ne yaptın Anelka!..

Attığı golden sonra Anelka'dan olay hareket! Nazi tepkisi...

Ne yaptın Anelka!..

İngiltere Premier Lig'in 19. haftasında West Ham United, Upton Park'ta West Bromwich ile 3-3 berabere kaldı. Anelka'nın attığı ilk golün ardından yaptığı hareket ise sosyal medyayı salladı. Taraftarlar hareketin Nazi selamı olduğunu savunarak Anelka'ya büyük tepki gösterdi.

İngiltere Premier Ligi'in 19'uncu haftasında West Ham United ile West Bromwich Albion karşı karşıya geldi. Eski Fenerbahçeliler Nicolas Anelka ve Diego Lugano'nun forma giydiği maçta West Bromwich Albion, West Ham deplasmanından 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Bu sezon başında yaşadığı sorunlar nedeniyle futbolu bırakma kararı alan ancak kısa bir süre sonra futbola geri göre dönen Anelka, West Ham karşısında attığı 2 golle yıldızlaştı. West Ham'ın diğer golünü Saido Berahino kaydederken konuk ekibin gollerini Joe Cole, Modibo Maiga ve Kevin Nolan attı.

Öte yandan F.Bahçe'nin bir diğer eski yıldızı Diego Lugano'da 68 dakika boyuna oyunda kaldı.

Bu sonucun ardından ev sahibi ekip West Ham United 15 puanla 19. sırada yer alarak düşme hattından kurtulmadı. West Bromwich ise puanını 18'e yükselterek 15. sırada yer aldı.

ANTİ SEMİTİST BİR HAREKET!

Gerçek Nazi selamının cezaya yol açmasından dolayı son zamanlarda spor sahalarında yeni bir selam şekli türedi. Anelka’nın da yaptığı iddia edilen bu selam sol elin kişinin sağ omzuna konmasıyla gerçekleştiriliyor ve o sırada sağ el de aşağıyı gösteriyor. Edinilen bilgiye göre, Anti-semitist olarak bilinen Fransız komedyen Dieudonne M’bala tarafından meşhur edildiği belirtilen ve ‘quenelle’ ismi verilen bu işaret için ‘tersten Nazi selamı’ benzetmesi yapılıyor. Anelka’nın geçmişte de M’bala ile birlikte bu hareketi yaparken çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.

Müslüman bir futbolcu olduğu bilinen Fransız oyuncunun anti semitist bir anlam içeren hareketi, İsrail'in Filistin'e karşı tutumuna bir tepki olarak yapmış olabileceği de ifade edildi.

Bu yılın başlarında Montpellier savunmacısı Mathieu Deplagne, Sochaux’ya attığı golün ardından bu sevinci yapmış ve ceza almamıştı. Ancak o dönem bu selamın anlamının bilinmediği için oyuncunun ceza almadığı yorumları yapıldı. West Ham-West Brom maçındaki hareketi nedeniyle ise Anelka’ya ceza gelebileceği belirtiliyor.

ONUR DİNÇER / SKORER


Konular Spor Haberleri