Necmettin Yılmaz öğretmenden haber yok

Tunceli’de aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’dan (23), yakınları 6 gündür haber alamıyor...

Necmettin Yılmaz öğretmenden haber yok
Habertürk'ten Kadir Merkit'in haberine göre Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Çiftçibaşı Köyü’nde vekil müdürlük de yapan 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran’da yıl sonu tatili için aracıyla memleketi Gümüşhane’ye giderken yolu Tunceli- Pülümür Karayolu’nda PKK’lı teröristlerce kesildi. Aracı kurşunlayıp ateşe veren teröristler, öğretmen Necmettin Yılmaz’ı kaçırdı. Yılmaz’ın bulunması için bölgede jandarma birlikleri insansız hava araçlarının da desteğiyle arama başlattı.

‘GELECEĞİNE İNANIYORUZ’

Gazete Habertürk'ten Kenan Taşkın'ın haberine göre Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nin Demirkapı Köyü’nde oturan ve çiftçilik yapan 4 çocuk babası Hamit Yılmaz, oğlunun akıbetini öğrenmek için Tunceli’ye gitti. Yılmaz, İnsan Hakları Derneği’ne başvurup oğlunun sağ salim teslim edilmesini istedi. Yılmaz, daha sonra siyasetçilerden yardım istemek için Ankara’ya gitti.

Terör örgütü PKK’ya yakın bir internet sitesi ise dün Necmettin Yılmaz’ın öldürüldüğünü duyurdu. Ancak yetkililer bunu doğrulamadı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Demirkapı Köyü Muhtarı ve Necmettin Yılmaz’ın amcasının oğlu olan Necati Yılmaz, “Bazı internet sitelerinde kuzenimin şehit olduğu yazılıyor. Şu anda ne Tunceli Valiliği ne de askeriye bu haberi teyit etmiş değil. Biz sağ salim geleceğine inanıyoruz” dedi.

Tunceli Valiliği de öğretmen Yılmaz ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öğretmenimizin şehit edildiğine dair herhangi bir bulgu ve emareye rastlanılmamış olup kayıp olan öğretmenimizin bulunması için bölgede güvenlik güçlerimizce çalışmalar aralıksız devam etmektedir” denildi.

Eğitim Bir-Sen ise sosyal medyada paylaştığı mesajda, “Öğretmenimizin hayatta olduğu ve kurtarılmaya çalışıldığı öğrenilmiştir” ifadesi kullanıldı.

AYBÜKE GİBİ İLK GÖREVİYDİ

Necmettin Yılmaz’ın Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Çiftçibaşı Köyü’ne sözleşmeli olarak 8 ay önce atandığı ve ilk görev yeri olduğu öğrenildi. Batman’da 9 Haziran’da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan ve Türkiye’yi yasa boğan 23 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın da ilk görev yerinde şehit olmuştu. İki genç öğretmenin ataması geçen yıl yapılmıştı. Bu arada Batman’ın Kozluk İlçesi’nde şehit olan Yalçın’ın ismi, görev yaptığı okulun ardından, saldırının yaşandığı caddeye de verildi.