Nefesi ensesinde

Feghouli’nin golü VAR’a takıldı. Diagne ilk yarının uzatma dakikalarında penaltı ile takımını öne geçridi. İkinci devrenin başında Emre Akbaba sahne aldı. Skoru ilan eden gol yine Diagne’nin penaltısıyla geldi.

Nefesi ensesinde
MAÇIN RÖNTGENİ

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre
Aslan bu galibiyetle rotasını Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacağı derbiye çevirdi.

Başakşehir'in 6 puan gerisinde olduğu için bıçak sırtında maçlara çıkan Galatasaray, kupada takıldığı Yeni Malatya'yı ligde yendi. Sarı-kırmızılılar lider Başakşehir'in Konya ve Beşiktaş'a kaybetmesini bekleyecek, Luyindama-Marcao'nun yokluğunda da Kadıköy'deki 20 senelik hasrete son vermeye çalışacak.

Maçın yıldızı tartışmasız Linnes'ti. Nagatomo'nun yokluğunda çok daha önce sol bekte düşünülmesi gereken Linnes tek başına Emre Taşdemir ve Ömer Bayram'ın toplamı kadar performans verdi.
Feghouli'ye asisti ofsayt yüzünden güme gitse de kazandırdığı penaltıyla takımını öne geçirdi, soldan yaptığı bindirmeler sonucunda ikinci golün ortasını kesti.

Diagne hareketli oyunuyla kendini göstermeye başladı. Bursa'daki gibi Yeni Malatya'nın kalecisini de penaltıda terse yatırdı. Emre Akbaba'nın uçarak vurduğu kafa şutu Diagne'nin vücuduna çarpıp ağlarla buluştu.

Yeni Malatya'yı 45 dakika kalecisi Farnolle ve saç stili kadar aldığı hava topları ile Van Dijk'e selam çakan stoperi Mina oyunda tuttu. Ancak geri düştüklerinde savunmaya konsantre bir takım oldukları için reaksiyon veremediler. Kupada Luyindama'nın atıldığı pozisyonun kahramanı olan Guilherme dün de gördüğü sarı kartla derbide cezalı duruma düşen Marcao'nun faul yaptığı isimdi.

REKORA 5 KALDI

Galatasaray taraftarı hafta içinde Yeni Malatyaspor'la oynanan Türkiye Kupası maçında ıslıkladığı Diagne'ye dünkü mücadelede büyük destek verdi. Tribünleri dolduran 34 bin taraftar, skor 0-0 iken kaçırdığı gol pozisyonları sonrasında bile Senegalli forveti alkışlarla motive etti. Duble yapan Diagne 25 gole ulaştı ve Gomis'in rekorunu kırmasına 5 gol kaldı. Golcü futbolcu Galatasaray formasıyla 6 maçta 4 gol atarken bunların 3'ünü penaltıdan kaydetti.

EMRE'DEN GOL BUSESİ

Linnes'in ortasına Emre Akbaba uçarak kafayı vurdu. Top kale alanı içindeki Diagne'ye çarpıp ağlara gitti. Emre, golü attığını düşündüğü takım arkadaşını alnından öperek kutladı.

TOPU İSTEDİ AMA...

3-0 biten maçta 2 penaltıyı ağlara yollayan Diagne diğer golü de kendisinin attığını düşündü. Senegalli forvet hat-trick yaptığı gerekçesiyle hakemden maç bitince topu istedi. Ancak ikinci golün Emre Akbaba'ya yazıldığından haberi yoktu.

KADIKÖY'E STOPER KALMADI

Kırmızı kart cezalısı Luyindama'ya dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Marcao da eklendi. İki oyuncu da Kadıköy'deki derbide takımı yalnız bırakacak. Mecburen ön liberodan stopere geçen Donk'un yanında Fenerbahçe karşısında Ahmet Çalık-Semih Kaya ikilisinden birinin forma giymesi bekleniyor.

PENALTIYA KIZDI!

Galatasaray'ın kazandığı 2. penaltıyı Belhanda kullanmak istedi. Ancak Diagne izin vermedi. Kulübeye bakan Faslı'ya beklediği izin çıkmadı. Diagne golü attı ancak Belhanda sevince katılmadı.

TARAFTAR GÖNLÜNÜ ALDI

Penaltyı atamadığı için sinirlenen Belhanda'yı Galatasaray taraftarları teselli etti. Yıldız oyuncu tezahüratlarla geri gelip tribünlere üçlü çektirdi.
Konular Spor Haberleri