Neşe Erberk'in hapsi isteniyor

“Eski Avrupa Güzeli” Neşe Erberk, Beşiktaş’ta konut alanında bulunan anaokulunu izin belgesi almadan okula dönüştürdüğü iddiasıyla mahkemelik oldu. Erberk için 5 yıla kadar hapis istendi...

Neşe Erberk'in hapsi isteniyor
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre Eski Avrupa Güzeli Neşe Erberk, Beşiktaş Akatlar mahallesindeki bulunan Korukent Yapı'ya ait bir bina kiraladı. 2013'te bina içinde ve eklentilerinde inşaat işlemleri yaparak okula dönüştüren Erberk, 2015'te faaliyete geçirdiği okula kendi ismini verdi.

BOWLİNG SALONUNDAN OKULA

Korukent A.Ş., yönetim kurulu başkanı Ozan Manav, söz konusu binanın okul olarak faaliyet yürütmesinin İmar Kanunu'na aykırı olduğunu iddia ederek savcılığa başvurdu.

İş adamı şikâyet dilekçesinde, babası Yaşar Manav'ın ölmeden önce Neşe Erberk'e kiraladığı bu binanın aslında bowling salonu olduğunu ve İmar mevzuatında konut olarak görüldüğü kaydetti. Ozan Manav, okul olarak işletilen söz konusu binanın MEB'den eğitim izni olmadan açıldığını öne sürerek Erberk'in cezalandırılmasını istedi.

Bina işgal bedelini Beşiktaş Belediyesi'ne ödediğini kaydeden Erberk ise üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Anaokulunun gerekli izinler alınmadan okula dönüştürülmesi işleminin ruhsatsız ve İmar Kanuna Aykırı olduğu iddiasıyla Erberk hakkında dava açıldı. Erberk'e "İmar kirliliğine neden olma" suçu kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.