Neşe Erberk'ten açıklama!..

Neşe Erberk bugün basında kendisiyle ilgili yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı...

Neşe Erberk'ten açıklama!..

İşte o açıklama;

ÖZTÜRK & KARASU
 HUKUK BÜROSU

Değerli Basın Mensupları;

04.01.2013 tarihinde Quality of Magazine dergisinde yayınlandığı belirtilen Sevcan Zabit isimli şahsa ilişkin röportajdan alıntılanarak yapılan bir çok haberde Müvekkil Neşe Erberk haksız bir takım ifadelerle zan altında bırakılmakta, Türk aile yapısına, örf ve adetlerine uygun olmayan davranışlarda bulunmakla itham edilmektedir.

25 yıllık meslek hayatında hem kişiliği hem de mesleki başarılarıyla kendisini kanıtlamış olan müvekkilin ailesine ve toplumsal değerlere aykırı hareketlerde bulunmuş gibi yansıtılması ve bu şekilde kamuoyu nezdinde kişilik haklarına saldırılmasının kabul edilebilir bir yönü bulunmamaktadır.  Müvekkil Neşe Erberk’in itibarı ve kişilik haklarına açık saldırı niteliğindeki bu tarz ifadeler işbu cevap ve düzeltme metninin hazırlanarak kamuoyunda uyandırılmaya çalışılan yanlış kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla yayınlanmasını zaruri kılmıştır.

Bugüne kadar yalnızca işi ile gündemde olmayı başarmış,  3 çocuk annesi bir kadının abisinin eşine sevgili bulmak, öz yeğenini okuldan atmak gibi gerçek dışı suçlamalara maruz kalması ve iddia şeklinde de olsa çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından yayınlanan haberlere konu edilmesi kabul edilemez niteliktedir. Kaldı ki Müvekkil Neşe Erberk yeğenleri Melodi ve Lal Erberk ’ in 2-6 yaş dönemlerindeki okulöncesi eğitimlerinin tamamını özel öğretmen desteği de sağlayarak Etiler Anaokulunda büyük bir keyifle gerçekleştirmiştir. Ayrıca müvekkil Neşe Erberk, Sevcan Zabit’in boşanmanın etkisi ile içine düştüğü ruh hali ile ileride yeğenlerinin de ruh sağlığı üstünde olumsuz bir etki yaratacağından üzüntü ve endişe duymaktadır.

Anılan şahıs hakkında, yaptığı gerçeğe aykırı ithamlar uyarınca ayrıca yasal yollara başvurulacak olup konu bundan böyle yargının tasarrufunda olacaktır. 

Bu nedenle siz değerli basın mensuplarından, konuya ilişkin hassasiyet göstermenizi ve müvekkile yönelik gerçek dışı iddialarla belki de son bir kez gündeme gelmekten ibaret bu beyhude çabaya itibar edilmemesini önemle rica etme gereği hasıl olmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  04.01.2013

                NEŞE ERBERK
                       Vekili
Av. Şenol Öztürk- Av. Bilge Alper S. Karasu