Netenyahu sözlerinden çark etti!

İsrail lideri Netanyahu, Yahudi soykırımından Hitler yerine Kudüs Müftüsü’nü sorumlu tuttuğu, Almanya’nın bile ‘Asıl sorumlu biziz’ diye tepki gösterdiği açıklamasından döndü.

Netenyahu sözlerinden çark etti!
Vatan'da yer alan habere göre İsrail Başbakanı Netanyahu Kudüs’te Dünya Siyonizm Kongresi’nde Yahudi Soykırımı’nı Hitler’in Kudüs Müftüsü’nün talebiyle yaptığını söylemiş ve tüm dünyada büyük tepki çekmişti. Netanyahu, “Yahudi toplumuna yapılan bu saldırı ve diğer saldırılar da, 1920, 1921, 1929’da Kudüs Müftüsü Hacı Emin el Hüseyni’nin çağrısından kaynak buldu ki o da daha sonra Nürnberg mahkemelerinde savaş suçu işlemekle suçlandı. Berlin’e gitmişti. O sıralar Hitler Yahudileri öldürmek istemiyordu, yalnızca sürmek istiyordu. Hacı Emin el Hüseyni Hitler’e gitti ve dediki “sen onları kovarsan hepsi bize gelecek.” “Peki ne yapmalıyım” dedi Hitler, o da cevap verdi “yak onları!” şeklindeki sözleri için yazılı açıklama yayınladı.

Başbakan açıklamasında, ‘Soykırım kararı Müftü’nün Hitler’i ikna etmesi sonucu alınmadı. Naziler soykırım kararını kendileri verdi’ diyerek sözlerinden geri adım attı.