Ninesi Buse'ye gözü gibi bakıyor

20 günlükken geçirdiği beyin felci sonrasında ailesi tarafından terk edilen Buse'ye anneannesi sahip çıktı.

Ninesi Buse'ye gözü gibi bakıyor
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre ninesinin sevgisiyle yaşama tutunan ve her geçen gün kendini geliştiren 12 yaşındaki Buse, hiç kullanamadığı parmaklarıyla artık resim yapıyor.

Buse Ayaz... Bundan 12 yıl önce İzmir'de dünyaya gözlerini açtı. Mutlu bir evlilik sonucu dünyaya gelen minik Buse ailesini sevince boğdu. Ancak henüz 20 günlükken bir şeyler ters gitti.

Buse nefes alamamış, mosmor olmuştu.

Aile hemen Buse'yi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahalelerle Buse hayata döndü. Ancak oksijensiz kalan Buse, beyin felci geçirmişti. 40 gün yoğun bakımda yattı ve en sonunda hastaneden çıkmayı başardı. Fakat artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Mutlu bir ailede dünyaya gelen Buse'yi babası kabullenmedi. Kızının durumundan anneyi suçlayan baba, Buse 3 aylıkken eşinden ayrılıp kayıplara karıştı. Anne ise başkasıyla evlendi.

Anneanne sahİplendi

Torununun durumuna kayıtsız kalamayan anneanne Zeynep Ayaz ise Buse'yi sahiplenmeye karar verdi. Önce Buse'ye dayısının üzerine nüfus kimliği çıkartıldı. Ardından annesinin de onayıyla mahkeme kararıyla Buse'nin vasiliğini üzerine aldı. Ayaz, Buse'yle yol arkadaşı oldu. Anneanne torun ilişkisinden çok anne kız gibi olmuşlardı. Torununun bir gün ayağa kalkacağı ümidiyle yanıp tutuşan anneanne Zeynep Ayaz, Buse'yi Karabağlar'daki Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Merkezi'ne kaydettirdi.

Burada arkadaşlarıyla kısa sürede kaynaşan Buse, her geçen gün gelişmeye başladı. Önce kalem tutmaya başladı.

Sonra parmaklarını kullanarak resim yaptı. Anneannesi Buse'yi boş zamanlarında da yüzmeye götürmeye başladı.

'Selfie'yi çok seviyor

Buse'nin en sevdiği şeyin teknoloji olduğunu kaydeden Zeynep Ayaz, "Buse tablet ve cep telefonlarıyla oynamayı çok seviyor. Özellikle cep telefonuyla selfie çekip kendisini görmek onun için dünyanın en güzel duygusu" dedi.