Nişan yüzüğü uğurlu geldi

Caroline Wozniacki: “Nişanlanmanın bana katkısı oldu. Gerçekten nişanlım pozitif birisi ve son derece olumlu. Profesyonel sporculuğun ne olduğunu biliyor ve onunla çok güzel konuşmalarımız oluyor.”

Nişan yüzüğü uğurlu geldi
Akşam'dan Ömer Özarslan'ın özel söyleşisi...

İKİ kez dünya bir numarası olmayı başaran ancak ilk Grand Slam şampiyonluğunu geçen yıl Avustralya Açık’ta kazanan Caroline Wozniacki, TEB BNP Paribas İstanbul Cup turnuvası için geldiği İstanbul’da soruları yanıtladı. Caroline, ilk Grand Slam şampiyonluğunu nişanlandıktan sonra kazandığını hatırlattı. Bunun ne gibi bir katkısı olduğunu sorduk. İşte cevabı: Aslında bakarsanız katkısı oldu tabii ki. Gerçekten kendisi pozitif bir kişi, son derece olumlu. Hayatıma da çok ciddi pozitiflik katıyor. Oldukça sakin birisi ve profesyonel bir sporcu olmanın ne demek olduğunu gerçekten çok iyi biliyor.

ZİHNİM RAHATLIYOR

Hem tenis hakkında hem spor hakkında çok güzel konuşmalarımız oluyor. Tabii ki kort dışında da böylesine istikrarlı, mutlu bir hayatınızın olması size katkıda bulunuyor. Ve o iki hafta boyunca da bana gerçekten çok katkısı oldu. Tabii ki Grand Slam’de uzunca bir süre yüzde yüz odaklı olmanız gerekiyor. Ve size sürekli destek olan, bazen tenisin dışında zihinsel anlamda da rahatlamanıza katkıda bulunabilecek, destek veren birisi her anlamda işinizi kolaylaştırıyor.

EĞLENEREK OYNUYORUM

WOZNİACKİ: Dünya 1 numarası olmadan önce Grand Slam kazanmamıştım. Dolayısıyla, ‘Yani dünya 1 numarasısın ama bir Grand Slam kazanmadın’ diyorlardı. Ama şimdi basın toplantılarına gittiğim zaman, ‘Evet sen dünya 1 numarasısın ve Grand Slam de kazandın’ diyorlar. Artık bana kimse bu soruyu soramıyor. Müthiş hissediyorum tabii ki. Artık tenisi eğlenerek oynuyorum.

ROGER FEDERER BİR FENOMEN

CAROLİNE WOZNİACKİ: Roger’ın yapmış olduğu şeyi görmek müthiş. Gerçekten müthiş, olağanüstü bir şampiyon kendisi. Tam bir fenomen diyebiliriz Federer için. Onu ve Rafa’yı böylesine üst düzey tenis oynayabiliyorken görmek gerçekten müthiş bir duygu. Bu rekabetin hala sürmesi de gerçekten olağanüstü. 

POZİTİF KALMALIYIM

WOZNİACKİ ABD Açık’ta kendisine yönelik tepkileri şöyle değerlendirdi: Ben sadece yaşanan şeyleri arkada bırakmak istiyorum. İyi ki teniste bu yaşanan şeyler çok fazla tekrarlanmıyor. Bizim sporumuz gerçekten çok güzel bir spor. Hem çocuklara hem yetişkinlere, kısaca herkese hitap ediyor. Biz sadece işimizin pozitif taraflarına odaklanmalıyız.

Ömer Özarslan / Akşam
Konular Spor Haberleri