Niyazi Koyuncu: "Abim avantajım değil şansım"

Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu, abisine benzetilmesini avantaj ya da dezavantaj olarak görmediğini söyledi. Sanatçı, “Böylesine sevilen ve dürüst bir insanın abim olması avantajdan ziyade, benim için şans” dedi.

Niyazi Koyuncu: "Abim avantajım değil şansım"
Milliyet'ten Seçkin Şenvardar'ın röportajı...

- Dört yıl aradan sonra çıkardığınız yeni albümünüz hayırlı olsun. İstediğiniz sonuçları alabiliyor musunuz?


İkinci albümüm ‘Liva’ dinleyicilerle buluşalı altı ay oldu. Dört yıl uzun bir süre. Tabii ki beklediğim sonuçlar var. Albüm çıktığı günden beri Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok yerinde konser verdim ve vermeye devam ediyorum. Dinleyicilerle buluştuğumuzda şarkılara eşlik ettiklerini duymak benim için en güzel sonuç. Olumlu reaksiyonlar alıyorum.

- Albüm satışları mı yoksa dijital platformlar mı sizin için daha önemli? Sizce albümlerin eskisi kadar satmaması sanatçıları zorluyor mu?

Aslında burada önemli olan şarkıların dinleyicilere ulaşması. Yasal olan tüm yollar bir şekilde eser sahibine ulaşıyor. Tabii verdiğimiz emeği düşününce, albümlerin satın alınması bizler için daha önemli. Ben duruma daha romantik baktığım ve iyi bir arşivim olmasına çabaladığım için albümleri satın alıyorum. Bu bana daha somut geliyor. İşin mutfağındaki isimleri inceliyorum, fotoğraflara bakıyorum. Dijital platformların dinleyicilere daha hızlı ulaştığını yadsıyamam ama bu noktada albümlerin eskisi kadar satmaması sanatçıları zorlayabiliyor. Eğer dijital platformlardaki telif hakları iyileştirilebilirse bu sıkıntılı durum en aza indirilecektir.

- Karadeniz müziği deyince akla gelen isimlerdensiniz. Pop ve rock tarzına ilginiz nasıl? Bu tarz albüm yapmayı hiç düşündünüz mü?

İyi bir dinleyici olmaya özen gösteriyorum. Mesela ileride konserlerimde söylemekten zevk aldığım parçalardan oluşan cover albüm yapabilirim. Pek çok pop-rock bestem var, onlar günyüzüne çıkabilir.

- Rahmetli abiniz Kazım Koyuncu’ya görünüş ve ses olarak benzetiliyorsunuz. Bu durum sizin için avantaj ya da dezavantaj mı?

Abimle olan bağımı hiç avantaj  ya da dezavantaj olarak düşünmedim. Zaten söz konusu aile olunca, ilişkiler avantaj ya da dezavantaj olarak sorgulanmamalı diye düşünüyorum.  O benim abim, bu yüzden ona benzememden daha doğal ne olabilir ki? Böylesine sevilen ve dürüst bir insanın abim olması avantajdan ziyade, benim için şans.

- Abinizin isminin kariyerinize etkisi oldu mu?

Tabii ki... Çocukluğumdan beri kaliteli müzik dinlememi sağladı. Sayesinde çok güzel insanlar tanıdım.

- Sanat dünyasında kendinize örnek aldığınız ya da izinden gittiğiniz biri var mı?

Her şeyiyle abim Kazım Koyuncu.

‘Hayatın bizi nereye sürükleyeceğini kestiremeyiz’

- Sahne dışında başka çalışmalarınız var mı? Mesela oyunculuğa sıcak bakıyor musunuz ya da teklif gelse kabul eder misiniz?

Hayatın bizi nereye sürükleyeceğini her zaman kestiremeyiz. Şu an müzik yapıyorum ve hayatımın sonuna kadar yapmaya devam edeceğim. Ama beni heyecanlandıran, içinde müzik olan bir oyunculuk projesi olursa neden olmasın? ‘Zefir’ adında bir filmde küçük bir sahnem var. Hem de ödüllü bir film.

- Daha önce Zorlu PSM’de MIX Festivali’nde sahne almıştınız. Bu konserde izleyicileri neler bekliyor, sürprizler olacak mı?

‘Liva’ albümündeki tüm şarkıları ve sevdiğimiz parçaları seslendireceğimiz bir konser olacak. Zorlu PSM standartları çok yüksek bir sanat merkezi. Ses, ışık ve teknik her şey düşünülmüş. Biz hazırız, bekliyoruz. Her zamankinden biraz daha kalabalık olarak sahnede olacağız. Konserdeki sürpriz isimleri söylemeyeyim.
Konular Röportaj