Nükhet Duru: "Zamana meydan okumuyorum"

“Yıllandıkça demleniyorum” diyen ve sanat hayatının 41. yılını kutlayan her devrin sesi Nükhet Duru'dan çarpıcı açıklamalar...

Nükhet Duru: "Zamana meydan okumuyorum"
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün röportajı...

– Uzun bir aradan sonra bir büyük sahne maratonuna başlıyorsun. Nasıl sürprizlerin var sevenlerine?

‘Performans'
adıyla bir büyük konser maratonu… Biletli halk konserleri olacak. Bütçelerini asla sarsmayacak bilet fiyatlarıyla Anadolu'daki insanlarımızı şarkılarımla mutlu etmek istiyorum. İnsanlarımızın şu günlerde sanatın ve müziğin merhemine çok ihtiyaçları var. Yıllar geçtikçe, performans kaybetmeden, canlı, hakiki, nitelikli şarkıları söyleyen insan çok az kaldı. Hem biraz örnek teşkil etmek hem de en sevdiğim şarkıları istediğim düzenlemelerle müzikseverlere sunmak bütün dileğim…

– Heyecanlı mısın?

Müzikteki yaşım 41… Hâlâ heyecanım yatışmış değil. Sahneye çıkarken titriyorum. Şarkılarımı aşkla ve saygıyla söylüyorum. Ne yazık ki günümüzde insanların unutmaya başladığı saygı meselesini çok önemsiyorum. Beni sevenlere hep aynı sahne performansıyla ve güzel görünmek istiyorum.

– Müthiş bir yorgunluk olmayacak mı bu?

Alkışı duyunca bütün yorgunluklarım kayboluyor. Alkış benim en etkili vitaminim, sahneler de yuvam oluyor. Bu konserlerde sadece şarkı yok, sohbetler de olacak. Sevenlerimle tekrar kavuşup dertleşeceğiz.

– 41 yılda kaç konser oldu?

Sahneye çok önem verdim ve çok çalıştım. Binlerce konserim oldu. Konserler, sevenlerimizle tek canlı bağlantımız. Televizyonda dizilerin saltanatı olduğu için biz çıkamıyoruz.

Dinlemeye doyamayacaklar

– Bu yoğunluk arasında yeni albüm hazırlığı da var…

En son 2015'te ‘Aşkın N Hali' adlı albümü çıkarmıştım. Şimdi, müzik sevenlerin dinlemeye doyamayacağı bir albüm yapmak istiyorum. Okuyacağım şarkılar, vaktiyle belki de insanların hayatını değiştirmiş şarkılar. Onları Nükhet Duru yorumuyla söylüyorum.

– Nükhet Duru'nun repertuvarı geniş olmalı…

Övünmek gibi olmasın repertuvarımda 5 bin şarkı yer alıyor. Bu belleği sağlıklı tutmak için de ekstra çalışmalar yapıyorum.

– Nükhet Duru takıp takıştırmayı, sürüp sürüştürmeyi çok sever…

(Gülüyor) Sen iyi bilirsin, saçımı da makyajımı da kendim yaparım. Dikkatli ve özenli giyinirim.

KAVGASIZ YAŞAMAYA İHTİYACIMIZ VAR

– Kahkaha atmaya bayılırsın, kavgayı hiç sevmezsin. Nasıl bu kadar sevecen olabiliyorsun?

Kavgasız yaşamaya toplum olarak çok ihtiyacımız var. Aldığım inanç terbiyesi gereği hayatı kalp kırmadan yaşamaya çalışıyorum. Kimse kimseyi değiştirmeye kalkmazsa kavga da olmaz.

– Sevmediklerin hiç yok mu?

Sevmediklerim var elbette ama onlarla kavga etmem, uzak dururum. En önemlisi neşemi, kahkahalarımı kaybetmemeye çalışırım.

Zamana meydan okumuyorum

– Zamana meydan okuyan Nükhet Duru, gençlik iksirini açıklasın artık… Hayranların bu sırrı çok merak ediyor.

Zamana meydan okumuyorum, onunla iyi geçiniyorum. Bu yüzden 62'imde hâlâ 18 yaşının enerjisini taşıyorum, bu yüzden hâlâ deforme olmuyorum. Fit olmak ve formda kalmakla ilgili artık her kadın bilgili. Bu konudaki çalışmaları da yıllarca açtığım bir sağlık merkeziyle bir anlamda ben başlattım zaten.

Gelinim beni çok sevecek

– Oğlun Cem nasıl? (Nükhet Duru'nun ünlü iş adamı Dikran Masis'ten olan oğlu)

İş adamı oldu, nazik ve sevimli bir genç adam. Sakin ve dikkatli yaşıyor.

– Gelin adayı var mı?

Şu an gelin adayı yok ama olursa Cem benimle paylaşır. Gelinim beni çok sevecektir. Ona asla yaptırım uygulamayacağım. Oğluna aşık bir anne rolünde olmayacağım.

– Yıllar önce “Ne kadar mücevherim varsa gelinime vereceğim” demiştin…

Evet, sözüm söz. Mücevherlerimin hepsini gelinime vereceğim. Neyim varsa onun olacak.
Konular Röportaj