Numan Kurtulmuş: 'Bu tam bir IŞİD kafasıdır'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İstanbul Firuzağa'da Koreli bir işletmeciye ait plakçıya yönelik saldırı için "Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür" dedi.

Numan Kurtulmuş: 'Bu tam bir IŞİD kafasıdır'
Hürriyet'te yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, belediyelere terör düzenlemesinin Meclis kapanmadan gündeme geleceğini anlaşma olması durumunda Meclis'in Temmuz'da da çalışabileceğini söyledi. İstanbul Beyoğlu Firuzağa'da bir plakçıda düzenlenen etkinliğe "içki içildiği" gerekçesiyle taş ve sopalarla saldırıda bulunulduğu iddiasıyla ile ilgili ise "Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları şöyle:

TERÖRLE MÜCADELE

22 Temmuz’dan bu yana eş zamanlı olarka çok sayıda terör örgütünün, PKK’nın, IŞİD’in DHKPC’nin diğer örgütlerin saldırısı altında kaldı Türkiye ve bu sistematik bir süreçti. Yurtdışı bağlantısı kısmı vardı, şehirlerde saldırılar vardı ve kırsal kesimde de saldırılar vardı. Buna karşılık güvenlik güçleri sistematik bir saldırı ortaya koydu. Yurtdışındaki PKK kamplarına uçaklarla taarruz uçuşları yapıldı. Kırsal bölgelerde ciddi mücadele sürdürüldü ve şehirlerde de yüksek bir koordinasyonla ilçe ve il merkezlerinde terör büyük oranda sona erdirilmiş oldu. Dolayısıyla bu mücadele ne yapmak gerekiyorsa bunlar yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Terörün bir görünen yüzü var bir de insan kaçakçılığından tutun, uyuşturucu kaçakçılığına kadar illegal yollarla da sadece Türkiye değil Avrupa’yı da dünyayı da ilgilendiren hususlar var. Örneğin geçen Cuma günü Hatay Yayladağı’nda bir bölgede duvarların üstündeki telleri aşmaya çalışan 4 kişinin ikisi çocuk 6 kişinin vurulduğu haberleri speküle edildi ve uluslararası medya da bunlar döndü. Halbuki o tamamen arkadaki 70-80 insan grubunu geçirmek için kaçakçıların zorladığı bir atmosferdi. Türk silahlı kuvvetleri de havaya ateş açarak bu grubu geriye püskürttü. Aynı şekilde hint keneviri ekilmiş alanlar var. Sadece silahlı unsuların değil terörün bütün yönlerinin ortadan kaldırılması ve onlara ciddi maddi destek sağlayan insan kaçakçılığı gibi uyuşturucu kaçakçılığı gibi alanlara da müdahale edilecek. Bununla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor.

TERÖRLE İLİŞKİSİ BELİRLENEN BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN ADIM

Şimdiye kadar terörle ilişkili olduğu tespit edilmiş çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesi hakkında gözaltı kararı, tutuklama kararı, görevden el çektirme kararı alındı. Siz felanca ildeki felanca belediye başkanına yüzde 70-80 oy vereceksiniz, yollarını yapsın, oyun alanları yapsın diye. Ama siz bu hizmetleri yapmayacaksınız aksine çukur kazanlara belediye araçlarıyla hizmet edeceksiniz, taşeron firmalar üzerinden örgüt elemanlarını işe alacaksınız, bir takım ihaleler üzerinden de dağa kaynaklar aktaracaksınız. Bunlar kabul edilecek şeyler değil. Bunlarla ilgili mevzuat açıktır. Ama gerektiğinde maliye müfettişler, mülkiye müfettişleri ilgili müfettişler başbakanlığın kontrolünde bir belediyeye gider incelerle ve yasadışı bir takım hususlar varsa tespit edilir ve soruşturmalar sürdürülür. Neticesinde de gerekli tedbir ortaya konulur. Yeni bir takım yasal düzenlemelerde gerekebilir bunları da konuşuyoruz.Bir suistimal varsa örgüt elemanlarını işe alıyorsa, ya da bir takım şirketler oluşturup onların üzerinden verdikleri paralarla örgüte maddi destek sağlıyorsa buna seyirci kalınacak değildir. Gerektiğinde belediye başkanları yasal olarak görevden alınıyorsa onların yerine bu görev sürdürülecektir. Meclis kapanmadan gündeme gelmesi de en doğru yoldur.

FİRUZAĞA'DAKİ PLAKÇIYA SALDIRI

Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür."