Nuran Dutlu cinayetinde kan donduran gelişme!

Kesik el cinayetinin 2 zanlısının üzerinden 11 sahte kimlik çıktı...

Nuran Dutlu cinayetinde kan donduran gelişme!
CİHAN'da yer alan habere göre İzmit-Kandıra kara yolunun Çayırköy mevkiinde dövülerek öldürüldükten sonra kimliğinin belirlenmemesi için elleri bileklerinden kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili olarak, haklarında yakalama kararı çıkartılan Muhammet Y. ile kız arkadaşı Sertaç Ö., yakalandıkları Kayseri'den Kocaeli'ne getirildi. Zanlılardan Muhammet Y.'nin yapılan üst aramasında 7, kız arkadaşı Sertaç Ö.'nün üzerinde 4 adet sahte kimlik ele geçirildi. Sertaç Ö.'nün tanınmamak için saçını sarı renge boyattığı, Muhammet Y.'nin de bıyık bıraktığı belirlendi.

İzmit-Kandıra kara yolunun Çayırköy yakınlarında, yola yakın tarlada 22 Ocak günü bir bölümü naylona sarılı olarak bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada, cinayet şüphelisi olarak Bursa'da Vedat A., İzmir'de de Arif Ç. adlı kişiyi yakalanmış ve sevk edildiği mahkemece iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Araştırmasını derinleştiren jandarma ekipleri, haklarında arama kararı çıkartılan Muhammet Y. ve kız arkadaşı Sertaç Ö.'in Kayseri'de oldukları bilgisine ulaştı. Ekipler, şüpheliler için Kayseri'ye gitti. Olayın bir numaralı zanlıları oldukları öne sürülen Muhammet Y. ve Sertaç Ö. Kayseri'de gezerken yakalandı. Zanlılardan Muhammet Y.'nin yapılan üst aramasında 7, kız arkadaşı Sertaç Ö.'nün üzerinde de 4 adet sahte kimlik ele geçirildi. Cinayeti işlediği ileri sürülen Muhammet Y.'nin ayrıca 11 yıldır cezaevi firarisi olduğu tespit edildi.

Muhammet Y.'nin Nuran Dutlu'yu Bursa'da öldürdüğü ve cinayetin işlendiği evde Dutlu'nun ellerini kestiği ileri sürüldü. İddiaya göre, Dutlu'ya ait kesilen iki eli nereye saklayacağını bilemeyen Muhammet Y., önce ellerin üzerine kireç dökerek gömmeyi düşündüğü ancak bunun riskli olduğunu düşünerek daha sonra evde bulunan ekmek bıçağıyla Dutlu'nun kestiği ellerini küçük parçalara bölüp tuvalete attığı ileri sürüldü. Olay sonrası Muhammet Y. ve kız arkadaşı Sertaç Ö., Türkiye'nin çeşitli illerine giderek kaçak hayatı yaşadı. Zanlılar, daha sonra Kayseri'ye geçti.

Muhammet Y., daha önce cezaevinde yattığı il olan Kayseri'de iş bulmayı umut etti. Burada bir de ev kiraladı. Jandarma ekipleri, teknik takibe aldığı zanlıları bu noktada kısa sürede tespit etti. Katil zanlılarının bir işleri için Sivas'a geçtikleri sırada Kocaeli Jandarması da kiralanan evin önünde pusu attı ve beklemeye koyuldu.

Muhammet Y. ve Sertaç Ö. Kayseri'ye döndüklerinde, evlerine giderken sokak ortasında yakalandı. Üzerlerinde sahte kimlik bulunan zanlıların suçlarını itiraf ettiği iddia edildi. Kayseri'de yakalanan zanlılar, sabah 07.30 sularında İl Jandarma Komutanlığı'na, ardından ise İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Zanlılar, alınan ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne götürülerek hakim karşısına çıkacak.