O katil neden intihar etti?

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, okul servisinde 2 kız öğrencinin öldürülmesinde 9 tehdit olayı ile ilgili olarak mağdur ve yakınlarıyla bağlantılı çalışan ekibin çabasının da menfur saldırıyı önleyemediğini bildirdi.

O katil neden intihar etti?

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, Kadirli ilçesinde meydana gelen öldürme olayıyla ilgili olarak olayın şüphelisi Sinan Dursun (29) hakkında yakalama emri bulunduğu ve hapis cezasının olduğu, şeklinde haberler yer aldığı belirtilerek, şüpheli hakkında tehdit olayları ile ilgili olarak 4 Haziran 2011 tarihinden bu yana Cumhuriyet Savcılarının talimatları alınarak 9 defa işlem yapıldığı, hazırlanan tahkikat evraklarının talimat gereği adli mercilere intikal ettirildiği vurgulandı.

Açıklamada daha sonra şunlara yer verildi:

"Kayıtlarımızın yapılan tetkikinde Genel Bilgi Toplama (GBT) ve Ulusal Yargı Ağı Projesi’nde (UYAP) yapılan inceleme sonucu şüphelinin herhangi bir aranma durumunun olmadığı ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası ile ilgili olarak yakalama emri bulunmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca adli makamlardan ilçe emniyet müdürlüğümüze hitaben gelmiş şahısla ilgili herhangi bir yakalama emri de bulunmamaktadır. 9 tehdit olayı ile ilgili olarak mağdur ve yakınları ile bağlantılı çalışan ekibin çabası da menfur saldırıyı önleyememiştir. Olaya müteakip Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğüne sevk edilen operasyonel birimlerle birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğünün ilçe merkezi ve kırsal alanda yürütmüş olduğu yoğun operasyonlar neticesi çember daraltılmış, yakalanacağını anlayan şüpheli Perşembe günü saat 03.50 sıralarında olayda kullandığı suç unsuru av tüfeği ile hayatına son vermiştir".