O sapık 2 numaranın adamı

ABD’de “çocuğa cinsel saldırı teşebbüsü” suçundan sınır dışı edilen Mehmet Salih Gözegir dün tutuklandı. Gözegir’in Gülen’den sonra örgütün başına geçeceği belirtilen İsmail Büyükçelebi ile irtibatlı olduğu ortaya çıktı.

O sapık 2 numaranın adamı
Yeni Şafak Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre FETÖ'nün ABD'deki çatı kuruluşlarından birinde daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan, "çocuk yaştakileri fuhuşa sanal ortamda teşvik etmek" ve "çocuğa cinsel saldırı teşebbüsünden" (pedofili) suçlu bulunarak ABD'den sınır dışı edildikten sonra gözaltına alınan Mehmet Salih Gözegir’in emniyetteki sorgusu tamamlandı.

İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Gözegir, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanan Gözegir ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlaması kapsamında tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

ABD’DEKİ TÜRKLERİN MAİL ARŞİVİ ÖRGÜTÜN ELİNDE

Savcılığın, hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüphelinin FETÖ’nün çatı kuruluşlarından olan ‘Rain Drop’ (Yağmur Damlası) isimli kuruluşun yönetiminde yer aldığı hatırlatıldı. Bu kuruluşun ABD’deki eğitim ya da çalışmak için giden bütün Türklere ait mail arşivlerini bulundurduğu tespit edildi.

Gözegir’in dün yapılan sorgusunda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediği öğrenilirken, ifadesinde şunları anlattı: “Rain Drop’ isimli kuruluş ABD’ye giden bütün Türklerin mail arşivine sahiptir ve bu şekilde bütün Türklerle iletişim halinde bulunmaktadır. ABD adli makamlarınca hakkımda yürütülen ‘çocuğun cinsel istismarı’ soruşturması nedeniyle tutuklandım. Kefaletle serbest bırakıldıktan sonra ABD tarafından Green Card’ım iptal edilip sınır dışı edilerek Türk emniyetine teslim edildim. ABD’de bulunduğum sırada örgütün üst düzey yöneticilerinden İsmail Büyükçelebi ile görüştüm.”

‘ÖRGÜTÜN BAŞINA BÜYÜKÇELEBİ GEÇEBİLİR’

Savcılığın sevk yazısında örgüt elebaşı Fetullah Gülen’den sonra örgütü yönetebilecek isimlerle ilgili de değerlendirmeye yer verildi. Yazıda şüpheli Gözegir’in ‘Rain Drop’ kuruluşunda yönetici olduğu, örgütün şuan ki lideri Fetullah Gülen’den sonra örgütü yönetebilecek muhtemel lideri İsmail Büyükçelebi ile irtibatlı olduğu belirtildi.

Sevk yazısında, şüphelinin ifadesinin etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmemesi yapılarak tutuklanması talep edildi. Gözegir İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde yapılan sorgusu sonrası ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.