O sapık serbest bırakıldı!

İzmir Konak’ta 10 yaşındaki T.F’yi kaçırmak isterken mahallenin köpeği Karabaş’ın havlaması sayesinde yakalanan Rahmi F, hakim karşısına çıktı. Çocuğu sadece bileğinden tuttuğunu ve bunun suç olmadığını söyleyen Rahmi F. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dava ertelendi.

O sapık serbest bırakıldı!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Konak ilçesi Hatay semtinde evlerinin önünde oyun oynayan 10 yaşındaki T.F'yi kaçırmak isteyen ancak yanındaki "Karabaş" adlı köpeğin sayesinde yakalanarak bu amacını gerçekleştiremeyen Rahmi F, dün hakim karşısına çıktı. 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda tahliye edilen zanlı Rahmi F'nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Dava sırasında ayrıca tanıklık yapan şahitler dinlendi.

Küçük çocuğun ise psikolog eşliğinde ifadesine başvuruldu. Yeni Asır'ın manşetten duyurduğu olayla ilgili ifade veren Rahmi F. mahkemede sadece çocuğun bileğinden tuttuğunu ve bunun suç olmadığını belirtti.

Rahmi F. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, duruşma 7 Şubat tarihine ertelendi.

OYUN OYNUYORDU

Olay geçtiğimiz Eylül ayında Hatay semtinde meydana gelmişti. Evlerinin önünde oynayan T.F, Rahmi F. tarafından kaçırılmak istenmişti. Küçük çocuğun ellerini arkadan birleştirerek ağzını kapatan sapığı gören köpeği Karabaş ise var gücüyle havlayarak durumu mahalleye duyurmuştu.

Karabaş'ın sesinden ve üzerine gelen kalabalıktan ürken köpekten kaçmak isteyen Rahmi F. bir apartman girişinde çevre sakinleri tarafından yakalanmıştı. Olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edilen saldırgan, polise verdiği ifadesinde ise köpekten korktuğu için çocuğa yaklaştığını söyleyerek suçunu inkar etmişti.

Çevre sakinlerinin linç girişiminden son anda kurtarılan Rahmi F, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AİLE KARARA İTİRAZ ETTİ

Minik T.F'nin annesi Nilgün F. "Çocuklara yönelik istismarlar hemen hemen her gün artıyor, Allah'tan 'Karabaş' adlı köpeğimiz sayesinde oğlumuz sapığın eline düşmekten kurtuldu. Tutuklanmasına sevindik. Adalet yerini buldu demiştik. Ancak hak ettiği cezayı almasını beklerken, bu adam tahliye edildi. Bu karara avukatlarımız itiraz etti. Çünkü bu olay tüm sapıklara ibret olsun ki bir daha böyle girişimlerde bulunmasınlar istiyorduk. Ama şok olduk, bu adam tutuksuz yargılanacak" diye konuştu.