'O şarkılar' kimler için yazıldı?..

Yıllarca dinlemekten bıkmadığımız, her duyduğumuzda ilk günkü etkisini kaybetmemiş şarkıların hikayeleri de sözleri kadar özel.

'O şarkılar' kimler için yazıldı?..
Akşam'ın haberine göre kimi şarkılar bir ayrılığın ardından yazılmışken kimileri de hasta bir çocuğun arkasından yazılan sözcükler kadar değerliydi.

İşte ünlülerin sesiyle hayat verdiği dillere pelesenk olmuş şarkılara konu olan aşk hikayeleri...

Sezen Aksu- Beni Unutma

Onno Tunç, Sezen Aksu’nun büyük aşkıydı. Sanatçı, Onno Tunç’u bir uçak kazasında kaybettikten sonra yazdığı sözlerle yüreğimize dokunan şarkılara imza attı. ‘Beni Unutma’ şarkısı da bunlardan sadece biri. Aksu, Onno Tunç ikilisinin şarkısı olan ‘Beni Unutma’nın cover’lanmasına izin vermediği tek şarkıdır. Şarkıcının, ‘Git’, ‘Yarası Saklı’, ‘İki Gözüm’ şarkıları ise Tunç’a yazılmış parçalardan sadece bazılarıdır.

Şebnem Ferah- Deli Kızım Uyan

Şebnem Ferah şarkılarıyla mutluluklarımıza hüzünlerimize ortak olmuştur. ‘Deli kızım uyan söylenenler yalan, deli kızım uyan bir tek sensin duyan’ diyen sanatçının bu haykırışları komada olan ablasına söylediği iddia ediliyor. Şarkının sözleri de hikayeyi doğrular nitelikte.

Haluk levent- Elfida

Şarkıların hikâyeleri arasındaki en özel yerlerden birine sahip Haluk Levent’in Elfida’sı. Parça 9 yaşında kanser hastası olan Elfida için yazılmıştı. Haluk Levent, şarkısını dinletmek istemişti fakat Elfida’nın hayatını kaybetmesiyle bu isteğini gerçekleştirememişti.

Barış Manço- Kol Düğmeleri 

Aradan seneler geçse de hiçbir şarkısı unutulmadı hepsi ilk günkü gibi kulaklarımızdadır Barış Manço’nun şarkıları. Hepimize farklı olayları, kişileri hatırlatan ‘Kol Düğmeleri’ şarkısı Manço için ise bir zamanlar nişanlı olduğu Semra Hanım’ı hatırlatıyordu. Sanatçı okumak için Belçika’ya gidince nişan bozulmuştu. Bunun sonucunda oldukça üzülen başarılı sanatçı tüm hüznünü ‘Kol Düğmeleri’ şarkısına yansıttı. 

Yıldız Tilbe- Delikanlım

Aşk şarkılarının vazgeçilmez isimlerinden biridir Yıldız Tilbe. Duygularımıza tercüman olan Yıldız Tilbe, o günlerde ‘Delikanlım’ şarkısıyla listeleri yakıp kavurdu. Zamanında Uzay Heparı’yla birlikte olduğu iddia edilen Yıldız Tilbe, müzik adamına olan duygularını ‘Delikanlım’ şarkısında yazmıştı.

Şarkı hakkında söylenen diğer bir hikaye ise Tilbe’nin eşinden ayrıldıktan sonra bu dizeleri yazdığıydı.
Konular Müzik