O seri katil idam edildi!...

Ülkedeki siyahileri ve Yahudileri 1970'lerin sonunda hedef alan seri katil idam edildi.

O seri katil idam edildi!...

ABD'nin Missouri eyaletinde 1970'lerin sonunda ülkedeki siyahileri ve Yahudileri hedef alan 63 yaşındaki seri katil Joseph Paul Franklin idam edildi.

Ülke çapında yedi cinayetten hüküm giyen ve 20'nin üzerinde cinayeti üstlenen Franklin'in cezası, Bonne Terre'deki eyalet cezaevinde zehirli iğneyle infaz edildi.

Bu, eyalette neredeyse 3 yıl aradan sonra, sadece pentobarbital enjeksiyonuyla yapılan ilk idam oldu. Eyalette daha önceki infazlarda ilaç karışımı kullanılıyordu.

Joseph Paul Franklin, düzenlediği silahlı saldırılarda yurttaşlık hakları lideri Vernon Jordan'ı ve Hustler dergisinin yayıncısı Larry Flynt'i yaraladığını da kabul etmişti. 1978 yılındaki saldırıdan sonra Larry Flynt'in belden aşağısı felç olmuştu. 

Franklin'in avukatı idam kararını üç kez temyize götürmüştü.

Saldırılarına 20'li yaşlarının ortasında başlayan Franklin, 1977 yılında da Tennessee'nin Chattanooga kentinde bir sinagogu bombalamıştı. Bombalı saldırıda yaralanan olmazken, olaydan kısa bir süre sonra Franklin cinayetlerine devam etmişti.  

1980 yılında Kentucky'de tutuklandıktan sonra kaçan ve bir ay sonra Florida'da yakalanan Joseph Paul Franklin, St. Louis Post-Dispatch'da pazartesi günü yayımlanan söyleşisinde, artık siyahilerden veya Yahudilerden nefret etmediğini söylemişti.

Cezaevindeyken siyahilerle etkileşim içinde olduğunu belirten Franklin, "Onların bizler gibi insanlar olduğunu gördüm" demişti. 

AKŞAM İNTERNET SİTESİ