O zorbaya ağır ceza!..

İzmir Çiğli'de sevgilisi Yeter Bilek'i rehin alan, Ercan Akın ve polis müdürünü yaralayan, taksi gasp eden Yılmaz Kudret Taril, 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

O zorbaya ağır ceza!..

24 Temmuz 2012 günü çevreye film gibi bir olayı yaşatan sabıkalı Yılmaz Kudret Taril'e (35), 27 yıl hapis cezası verildi. Taril, sürekli dövdüğü gerekçesiyle ayrı yaşadığı ve barışma isteğine karşı çıkan Yeter Bilek'in (42) sahibi olduğu spot mağazasına gitmişti. Burada kendisini engellemeye çalışan işyeri ortaklarından Ercan Akın'ı da sevgilisiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle ayağından yaralayan Taril, Bilek'i tabancayla rehin almıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi adrese gönderilmişti. Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine Taril, başına silah dayayarak işyerinden çıkarttığı Bilek'i, gasp ettiği taksiye zorla bindirmişti.

Aliağa'ya kaçırmıştı

Polisin uyarılarına rağmen Bilek'i öldüreceğini söyleyerek yolu açtıran Taril, daha sonra Aliağa ilçesine kaçmıştı. Burada da Hükümet Caddesi üzerindeki av malzemeleri satan işyerinden pompalı tüfek gasp eden Taril, hemen üstündeki otele girmişti. Aliağa'dan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı ve bir yakınının çabaları sonrasında elindeki pompalı tüfek ve tabancayı teslim eden Taril, bu kez belinden çıkardığı bıçağı Bilek'in boğazına dayadı. Üzerine atlayan Saygılı'yı bacağından bıçaklayan Taril, diğer polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirilmişti. Polise mukavemet, hırsızlık, göçmen kaçakçılığı, 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet gibi suçlardan 25 kaydı bulunun Taril'in, 12 yıl önce birahanede çalışan Bilek'le birlikte yaşamaya başladığı, ancak talihsiz kadının sık sık gördüğü şiddete daha fazla dayanamayıp ayrılık kararı verdiği de ortaya çıkmıştı.

Cezaya inanamadı

Tutuklanan Yılmaz Kudret Taril, Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Cinsel saldırı amaçlı hürriyeti yoksun bırakma, iki gasp, tabancayla yaralama, bıçakla görevi başındaki memuru yaralama, tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından toplam 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aldığı cezaya inanamayan Taril'in avukatlarının karara itiraz edeceği öğrenildi.

FATİH ŞENDİL / YENİ ASIR İNTERNET SİTESİ