Öğrenciler Diyanet'i soru yağmuruna tuttu!

Diyanet'in KYK yurtlarında yürüttüğü "Manevi Rehberlik" uygulamasında üniversitelilerin sorduğu sorular kitap haline getirilecek. Gençlerin en çok merak ettiği konuların başında kopya çekmenin hükmü yer alıyor.

Öğrenciler Diyanet'i soru yağmuruna tuttu!
Yeni Şafak'tan Ayfer Mallı'nın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından öğrenci yurtlarında gençlik psikolojisi, gençliğin mevcut sorunları ve çözüm yollarını belirlemek için yürütülen "Manevi Rehberlik" uygulaması bir üst seviyeye taşındı.

Alanında uzman isimlerle düzenlenen "Yurtlarda Manevi Rehberlik" seminerlerinden çıkan sonuçlarla birlikte Diyanet, üniversite öğrencilerinin en çok sorduğu soruları raporlaştırdı.

EN ÇOK İTİKAT VE İMAN MERAK EDİLDİ

Rapora göre öğrenciler en çok, itikat/iman esasları, helal-haram, gündelik ilişkiler, tesettür, İslam'ın kadına bakışı, hayvan hakları, radikal gruplar, terör örgütleri, mezhepler, evlilik, intihar, mahremiyet sınırları, sanat-müzik ve gayri Müslimlerle ilişkiler gibi konularda sorular sordu.

OYUN OYNAMANIN HÜKMÜ NEDİR?

Üniversitelilerin en fazla sorduğu sorular ise şöyle: “Kopya çekmek kul hakkı mıdır? Kendimizi manevi olarak eksik hissediyoruz, neler yapmalıyız? Şans oyunları, satranç, bilgisayar oyunları oynamanın hükmü nedir? Cinlerle irtibat kurulur mu? Büyü tutar mı? Kız-erkek arkadaşlığının sınırları nelerdir? İslam'da örtünme nasıl olmalıdır? Eğlence yerlerine giderek müzik dinlemekte dinen sakınca var mıdır? Sosyal medya ortamından gelen 'dini bir mesajı / veriyi şu kadar kişiye göndermezsen…' türü mesajların bir hükmü var mıdır? Müslüman gencin üniversite hayatı nasıl olmalıdır?"

CEVAPLAR KİTABA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Seminer sonrası çalışmalarına hız veren Diyanet, üniversite öğrencilerinin en fazla sorduğu soruların cevaplarını hazırlamaya başladı. Cevaplar hazırlandıktan sonra kitap haline dönüştürülecek ve üniversite öğrencileri için bir rehber olması amacıyla KYK yurtlarına ve üniversitelere ücretsiz dağıtılacak.