ÖĞRENCİLERİNİ ANLATTI!

Ünlü isimlerin oyuncu koçu, Kurtlar Vadisi'nin Şahin Ağası, devlet tiyatrosu sanatçısı Turgay Tanülkü öğrencilerini anlattı...

ÖĞRENCİLERİNİ ANLATTI!

Usta oyuncu, "Futbol ile oyunculuğun torpili olmaz. Sanatta akıl gerekir" dedi.

Onca yıllık birikiminizi eğitmen olarak ünlü isimlerle paylaştığınızı biliyorum. Kapınızı her çalana hocalık yapıyor musunuz?

Hayır. Kim olduğunu öğrenirim. Matematiği bilip bilmediğini ölçerim, anlıyorsa tamamdır. İlk gün öğrencime çok yüklenirim.

Tuğçe Kazaz, Kutsi, Gül Gölge, İlhan Mansız ve Nihat Doğan'ın ayrıcalığı neydi?

Bu öğrencilerim, onları zorladıkça üstüme geldiler. Hepsi matematikten iyi anlar.

Hışmınıza uğrayanlar oldu mu?

Kutsi çok terbiyeli çocuktur. Onu bir keresinde ödevini yapmadığı için kovdum. Yolda beni otuz kere aradı, gönlümü aldı.

Gül Gölge, Nihat Doğan hakkında bakalım ne anlatacaksınız?

 Gül müthiş kalitelidir. Ona da çok yüklenirdim. Biraz üstüne gidince burnunu tutar ağlama mimiği yapardı. Nihat oyunculuğu ciddiye almadı. Şarkıcıdan oyuncu çıkar diye bir şey yok! Hayırlı evlattır o.

Peki ya İlhan Mansız!

 İlhan Mansız hem Alman gibi düşünüyor hem Türk gibi. Bu yüzden oyunculukta çok zorlanıyor. İlhan'a "Matematiği biliyor musun, biliyorsun ki top oynuyorsun" dedim. Futbolla, oyunculuğun torpili olmaz çünkü. İlhan hepsinden çok farklı bir adam. Kişilikli ve saygılı. Türkiye'yi anormal seviyor. Ondan süper karakter oyuncusu olur.

İKİ DEV İSİM SAHNEDE ÖLSÜN!

Tuğçe Kazaz'la özel bir diyoloğunuz olduğunu biliyoruz. Size hep, "Turgay Ağabey benim manevi babamdır" der. Siz de onu kızınız gibi görüyor musunuz?

Evet, o benim evladım. Kızımın hakkını kimseye yedirmem. Çok emek vermiştir. İşini çok ciddiye alır.

Kadir İnanır, Türkan Şoray gibi Türk Sineması'nın değerli isimlerine "Artık onlar kenara çekilsin" diyenler var...

Yok böyle bir şey. Onların duruşları, sete gelişleri gidişleri hep birer derstir. Bu insanlar bugün var yarın yoklar. İki dev isim çalışsın, settekiler onlardan ne öğrenirse kârdır. Kadir Ağabey'i de Türkan Şoray'ı da bırakalım sette ölsünler! Bu hepimiz için de en hayırlısı.

YORGO, TUĞÇE İÇİN ADAM DÖVDÜ

Tuğçe ile eşi Yorgo boşanıyorlarmış öyle mi?

 Tuğçe kocasından boşanamaz. Çünkü onu çok seviyor. Yorgo da öyle. Üstelik Yorgo da adam gibi adamdır.

‘ÇOK DELİKANLIYMIŞ'

Nasıl yani?

Tuğçe'yle Yorgo'nun ilk tanıştığı ve aşklarının yeni başladığı o sinema filminin çekimlerinde ben de vardım. Atina'daydık. Bir gece hep beraber yemeğe gittik. Yorgo'yla Tuğçe dans ederken bir Yunanlı yanlışlıkla Tuğçe'ye çarpmış. Yorgo da "Niye kızdan özür dilemedin leyn!" deyip tekme tokat dövdü. Tuğçe bana “Çok delikanlı adammış" dedi.

Yorgo sanki Türk erkeği...

Türk erkeği gibi çok kıskanç. Eşini anormal sahipleniyor. Türkler'e karşı da çok saygılı.

SIĞINAĞA TİYATRO KURDUM

Manisa'daki bir sığınağa tiyatro salonu kurdum. İllaki devletten bir kültür sarayı beklemenin anlamı yok. Manisa'da barış alanı diye bir bölge var. Orada 200 metre kapalı alan bir sığınak vardı. Manisalılar'la el ele vererek yaptık. İki salonumuz da bu ay sonunda bitiyor. Yerden 50 metre aşağıda tiyatro salonları. Cep telefonları çalışmıyor, bu harika! Bize kimse para göndermesin ama mobilyacıysa sandalyelerimizi yapabilir. Ya da kapıcıysa kapılarımızı yapabilir. Kendim için asla istemeyeceğimi tiyatromuz için insanlardan istiyorum.

AKM ÖNÜ, AMELE PAZARI GİBİ

Set işçilerinin, yardımcı oyuncuların ve figüranların durumları çok kötü! Bu insanlar, AKM'nin önünde sabahtan akşama kadar iş için bekliyorlar. Orası amele pazarına döndü. Buna bir son denmesi gerek. Hadi buyursunlar, bir şey yapsınlar. Sendikalaşsınlar!

Şebnem Özuzcan /Bugün