OHAL komisyonu kuruldu

Başbakan Yıldırım, ABD’nin terör örgütleriyle işbirliğinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

OHAL komisyonu kuruldu
Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre Yıldırım, “Türkiye’nin hassasiyetleri ve güvenliğini ilgilendiren konularda gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin, bu terörün kökünü kazımaya hazırız ve gereğini yaparız” dedi.

AK Parti Genel Başkanı olarak son kez grup toplantısında partililere seslenen Başbakan Binali Yıldırım, ABD ve Almanya’ya net mesajlar verdi. OHAL komisyonu üyelerinin belli olduğunu belirten Yıldırım, özetle şunları söyledi:

"İngiltere’de, ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Suriye ve Irak’ta bir çıbanbaşı haline gelen terör örgütü YPG ve DEAŞ hakkında kapsamlı görüşmeler yaptık. Adı ne olursa olsun ister PKK, ister YPG, ister PYD, ister DEAŞ olsun, bunların hepsi terör örgütüdür, bunlar birer ölüm makinasıdır. Sınırlarımızın öte yanında her türlü terör yapılanması hakkındaki hassasiyetimizi bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti öncesi doğrudan anlatma fırsatı bulduk.

AÇIKÇA İFADE ETTİM

Savunma Bakanı’nın bu konuda, bunun bir mecburiyet olduğunu, seçim olmadığını ifade etmesi önemlidir. Ancak dostumuz ve NATO’daki müttefikimiz ABD’nin, bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapması kabul edilebilir bir şey değildir. Bunu açık ve net şekilde kendisine ifade ettim.

GEREĞİNİ YAPARIZ

Eğer hala burada Türkiye’nin hassasiyetleri, Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren konularda gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey çok açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin, ister hudutlarımızın dışında ister hudutlarımızın içerisinde bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız, gereğini yaparız.

ALMANYA KARARINI VERSİN

Almanya’nın geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbe girişiminde dahli bulunan ve yurt dışına kaçan ya da yurt dışındaki askerlere sığınma izni vermesi, iltica hakkı vermesi ilişikilerin tekrar gerilmesine neden oldu. Almanya artık bir şeye karar vermek durumundadır, eğer Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyorsa, Türkiye ile tarihten gelen dostluk bağlarını kuvvetlendirmek istiyorsa o zaman yönünü bölücülere, FETÖ’cülere değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne dönmek zorunda."


Büyük atılım 21 Mayıs’ta

Anayasa değişikliğiyle, 979 gün süren hasretin vuslata erdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar AK Parti’ye katıldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “AK Parti’nin ilk kurulduğu gün de söyleyecek yeni şeyleri vardı, bugün de milletimizin beklentilerine gelecek vizyonuna cevap verecek hedefleri var. 21 Mayıs’taki olağanüstü kongremizde, bir manifestoyla bu hedeflerimizi bütün milletimizle paylaşacağız. Ayrıca kurucu genel başkanımızı, liderimiz Recep Tayip Erdoğan’ı tek genel başkan adayımız olarak teklif edeceğiz. Kongremizle, Türkiye’nin 2023 hedefleri, 2035 hedefi ve 2053, 2071 vizyonları yönünde en büyük atılımı yapmış olacağız."