Okan Kurt'tan basın açıklaması

Bir çok suçlamalardan dolayı ofisinde arama yapılan babası için, Okan Kurt'tan Avukatı aracılığı ile basın açıklaması geldi!

Okan Kurt'tan basın açıklaması

Kamuoyuna duyurulur.

Son günlerde Müvekkillerim Martaş Group ve şirket ortakları Sayın Abdi Kurt, Sayın Reşit Kurt  ve Sayın Eyüp Okan Kurt hakkında basında çıkan "Kurt ailesinin eski ortağı Osman Görgülü'nün tefecilik, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik ve silahla tehdit şikayetleri üzerine İstanbul Mali Şube Polisleri Okan Kurt'un babası Abdi Kurt'un sahibi olduğu 'Martaş' şirketine baskın düzenledi. Osman Görgülü daha öncede ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın kullandığı lüks cipin kendisinden gasp edildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu."  yönündeki haberlerle ilgili müvekkillerim hakkında yürütülen itibarsızlaştırma amaçlı iftiranın ortaya çıkması ve gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi  için işbu basın açıklamasını yapmak zarureti doğmuştur.

Öncelikle ifade etmek gerekir ki müvekkillerim ulusal ve uluslararası piyasada başta lojistik olmak üzere, akaryakıt, inşaat ve sigortacılık gibi birçok sektörde ticari iş ve itibar sahibi kişilerdir. Müvekkillerim hakkına yapılan ve haberlere konu sözde şikayet ve suçlamaların tamamı gerçek dışı ve iftira niteliğinde olup hiç bir delil ve belgeye dayanmamaktadır. Oysa ki müfteri (İftira eden) Osman Görgülü adlı şahıs hakkında "Nitelikli Dolandırıcılık ve Sahte Kimlik Kullanma Suçlarından" Mahkeme kararı mevcut olduğu ve tutuklandığı, "Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan başka bir Mahkemede şüpheli sıfatıyla yargılandığı ve yurtdışı çıkış yasağı bulunduğu "Hakaret, İşyeri Dokunulmazlığını İhlal, İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali, Birden fazla kişi ile Tehdit, İftira , Başkalarına ait kimlik veya Kimlik Bilgilerini Kullanma" suçlarından hüküm giydiği, pek çok dolandırıcılık olayına karıştığı Mahkeme kararları ve belgelerle sabittir. 

Müfteri Osman Görgülü esasen müvekkillerimi dolandırmış olup, basına da “Sülün Osman 2012” haberi ile yansıyan Esenyurt’ta yapılacağı söylenen yaklaşık 2000 dairelik “SamsunTowers” projesinden müvekkillerime daireler satmış, daireleri teslim etmediği gibi vermiş olduğu senetleri de ödemeyerek ortadan kaybolmuştur. Osman Görgülü isimli şahıs Mali Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğünde şüpheli olarak  vermiş olduğu ifadesinde tüm bu beyanlarımızı da ikrar etmiştir . 

Müfteri Osman Görgülü müvekkillerim hakkında daha önce de birçok kez benzeri asılsız iftira dolu suçlamalarda bulunmuş, yapılan soruşturmalar neticesinde iftiraya maruz kalan müvekkillerim hakkında herhangi bir suç unsuruna rastlanmayarak TAKİPSİZLİK kararları verilmiştir.

Söz konusu şahıs hakkında iftira niteliğindeki beyanları için tarafımızdan suç duyurusunda bulunulmuş olup, müvekkillerimi itibarsılaştırmaya yönelik, gerçek dışı  ve iftira dolu beyanlarla yapmış oldukları şikayetin, diğer asılsız şikayetler gibi takipsizlikle sonuçlanacağına inancımız tamdır. 

Saygılarımla
Avukat Şenol Çilek