Oksijen katili 30 yıl ile yargılanıyor

Foça'da, terör örgütü PKK'ya destek olmak amacıyla 4 hektarlık kızılçam ormanını yaktığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki M.Ö. hakkında, 24 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talebiyle İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Oksijen katili 30 yıl ile yargılanıyor

Yeni Foça Gözde Kent Sitesi yakınlarında 14 Ağustos 2011’de çıkan orman yangınında polis, ihbarlar doğrultusunda M.Ö., S.T. (19) ve F.Y.’yi (20) yakaladı. Zanlıların sırt çantasında örgüt dökümanları, çakmak, kâğıt ve naylon parçaları ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen üç şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturmayı tamamlayan savcı, yaşı küçük M.Ö. hakkında, 24 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmasını istedi. Yaşı büyük olan diğer iki zanlının dosyalarını ise özel yetkili İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianamede, sanıkların üçünün de olayın görgü şahitleri tarafından yangının çıktığı ormanlık alandan kaçarken görüldüğünü ve teşhis edildiğini vurguladı. Dava dosyalarına, zanlıların çoraplarına bulaşan çalı ve ot parçalarını gösteren fotoğraflar da delil olarak koyuldu.