Okulda dayak skandalında “pes” dedirten iddialar!

Kemalpaşa'da ortaokul müdür yardımcısı M.Ç.’nin iki öğrenciyi dövdüğü görüntülerin ardından, bu kez okul müdürü G.Ç. hakkında “pes” dedirten iddialar ortaya atıldı

Okulda dayak skandalında “pes” dedirten iddialar!
Yeni Asır Gazetesi'nden Ercan Akgün'ün haberine göre İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki 75. Yıl Ortaokulu Müdür Yardımcısı M.Ç.'nin iki öğrenciyi dövdüğü görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, bu kez de okul müdürü G.Ç. hakkında "pes" dedirten iddialar ortaya atıldı. Fiziksel ve sözlü şiddet, rüşvet, oluşturduğu özel sınıflarda yakınlarını ve parasını aldığı öğrencileri okutma, mobbing ve tehdit gibi çirkin olaylarda adı geçen G.Ç. hakkında peş peşe şikayetler gelmeye başladı. Dayak olayının ortaya çıkmasından önce defalarca kez Bimer'e dilekçe ile başvuran öğrenci velileri, okul müdürünün yaptıklarıyla ilgili rahatsızlıklarını bir kez daha dile getirdi. Üstelik bu yaşanan şiddet olaylarının, müdür yardımcısı M.Ç'nin yaptıklarından bile daha ağır seviyede olduğu belirtildi.

HEPSİ TUTANAKLARDA

8 yıldır okulda görev yaptığı öğrenilen müdür G.Ç. hakkında yapılan şikayetlerin, İzmir Maarif Müfettişliği tarafından resmi olarak soruşturma aşamasında olduğu da öğrenildi. Ayrıca okul rehberlik servisinin, 'şiddet eylem planı' çerçevesinde yaptığı çalışmalar incelendiğinde, hangi öğrencilerin şiddete uğradığının resmi görüşme tutanaklarında da görülebileceği bildirildi.

MAKAM ODASINA KOLTUK ALDIRTMIŞ!

Birçok kez rüşvet aldığı öne sürülen müdürün, kendi makam odası için bir veliye 50 bin TL değerinde koltuk ve mobilya takımı aldırttığı ve o velinin iki çocuğunu da özel oluşturduğu sınıfta okuttuğu belirtildi. Okul müdürü G.Ç'nin yaptıklarının sadece öğrencilerle de sınırlı kalmadığı, öğretmenlere de hakaret edip okuldan göndermek için mobing uyguladığı öne sürüldü.