Okulda kantinci 4 öğrenciyi bıçakladı!

Adana'da bir lisenin kantininde çalışan kantin işletmecisinin 17 yaşındaki yeğeni, okul dışından yemek sipariş ettikleri için kavga ettiği 4 öğrenciyi bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan 4 liseliden A.A ve A.Ö'nun durumları ciddiyetini korurken ayakta tedavi gören B.B ve M.A. taburcu edildi.

Okulda kantinci 4 öğrenciyi bıçakladı!
İHA'da yer alan habere göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde meydana geldi. İlçedeki Anadolu Lisesi'nde okuyan A.A. (17), M.A. (18), A.Ö. (17) ve B.B. (18) dün öğle saatlerinde acıkınca dışarıdan yemek istedi. Öğrencilere dışardan yemek geldiğini gören kantinci Necati O.'nun yanında çalışan yeğeni O.O. (17), "Burada kantin var. Neden dışarıdan yemek yiyorsunuz?" diye öğrencilere kızdı.

Bunun üzerine öğrenciler ile kantinci çırağı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kantinci çırağı O.O. büfeden aldığı bıçakla öğrencilere saldırdı. Bıçaklı saldırıda öğrencilerden A.A. ile A.Ö. B.B. ile M.A. yaralandı. Hastaneye kaldırılan 4 liseliden A.A ve A.Ö'nun durumları ciddiyetini korurken ayakta tedavi gören B.B ve M.A. taburcu edildi.

Bıçaklama olayına karışan O.O. olaydan sonra gözaltına alındı. Yaşı küçük olan zanlı, çocuk şube müdürlüğüne götürüldü. Yaralılardan B.B. ile M.A. tedavilerinin ardından taburcu edilerek ifadeleri alındı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ederken çocuk zanlı adliyeye sevk edildi. 

İFADE VERİP SERBEST KALDI

Hafif yaralanan B.B. ile M.A. ise ayakta tedavi edildi. Bıçaklama olayına karışan O.O. ise gözaltına alınarak, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ederken zanlı ve amcası adliyeye sevk edildi. 4 kişiyi yaralayan zanlı ve amcası ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

'BİZİM DENETLEMEMİZ YETERLİ OLMUYOR'

Adana Kantinciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Tunç, öğrencilerin kantinlerden alışveriş yapma zorunluluğunun bulunmadığını, bıçaklama olayının okul kantinleri yönetmeliklerindeki eksiklik ve yanlışlardan kaynaklandığını söyledi. Tunç, şunları söyledi:

"Sadece oda olarak bizim denetlememiz yeterli olmuyor. Milli Eğitim ve belediyelere de büyük görevler düşmekte. Öğrenciler bizim geleceğimiz, böyle bir olayın yaşanmasını tasvip etmiyoruz. Oda yönetimi olarak, idari ve hukuki olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Adana Kantinciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, öğrenci ve velilerimizden özür diliyoruz."