Okullar hangi tarihte açılacak?..

MEB, okulların ne zaman açıklanacağına ilişkin basın açıklaması yayınladı. Okulların ileri bir tarihe ertelendiği yönünde yapılan spekülatif haberlerin gerçeği yansıtmadığı Okulların belirtilen tarihte açıklanacağı duyuruldu.

Okullar hangi tarihte açılacak?..
Milliyet'te yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılış tarihi 19 Eylül olarak açıklanmıştı. Ancak bu gün bazı gazetelerde okulların açılışının 3 Ekim’e ertelenebileceği iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların ne zaman açıklanacağına ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ise yaptığı açıklama ile yeni eğitim öğretim yılının 19 Eylül’de başlayacağını ve haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yeni eğitim öğretim yılı açılışı ile ilgili açıklaması şöyle:

“Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haberMüşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.”