Okur Temsilcisi Hürriyet'teki skandalı ortaya çıkardı!

Hürriyet'in Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Hürriyet’in 5 yıl önce imza attığı ve neredeyse tüm medyada yayımlanan haberdeki skandalı ortaya çıkardı.

Okur Temsilcisi Hürriyet'teki skandalı ortaya çıkardı!
MedyaRadar'ın haberine göre Faruk Bildirici, “Gazeteci kandırmak kolay” başlıklı yazısında, “Üniversiteli Gamze’ beş yıl önce yayımladığımız haberlere bakılırsa tam bir bilgisayar dehasıymış. ‘Üniversiteli Gamze Microsoft’un Türkiye ve dünya birincisi’, ‘960 bin adayı geride bıraktı’, ‘6 kez üst üste dünya birincisi oldu’.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencisi Gamze Oruç ile ilgili haberler önce Hürriyet Akdeniz Eki’nde, ardından Hürriyet’te ve sonra yine ekte bir daha yayımlanmış”
ifadeleri yer aldı.

“BU BİLGİYLE YETİNMEYİP MİCROSOFT TÜRKİYE OFİSİ’NE SORDUM”

Kasım ve Aralık 2013 tarihlerinde yayımlanan bu haberlerde Gamze Oruç’un birinci olduğu yarışmaların yalan olduğunu ismini vermek istemeyen bir okurun paylaştığını belirten Bildirici bunu üzerine yaptığı araştırmayı şöyle anlattı:

“Önce haberleri inceledim. Oruç, okulu bitirdikten sonra Ayvalık’a yerleşmiş, çocuklara kurslar düzenlemiş; hatta ‘dünya birincisi’ olarak bazı okullara davet edilmiş, oralarda konuşmalar yapmıştı.

Fakat Oruç’un sözlerini doğrulayacak tek bir veriye rastlamadım internette. Siber güvenlik uzmanı Can Yıldızlı’dan yardım istedim. O taradı dijital alemi. Vardığı sonuç şuydu; ‘Gamze Oruç’un dünya birinciliği yok. Hatta bir yarışmanın adı yanlış yazılmış, WowZaff 2013 değil WowZapp olacak. Bu yarışmayı Taylandlı bir genç kazanmış, halen Microsoft’ta çalışıyor.’

Bu bilgiyle yetinmeyip Microsoft Türkiye Ofisi’ne sordum. ‘Windows 8 Uygulama Geliştirme Yarışması’nda ödül alanlar arasında Gamze Oruç’un bulunmadığı ve haberdeki diğer yarışmaları düzenlemedikleri’ yanıtı verdiler.”


FARUK BİLDİRİCİ'NİN HÜRRİYET GAZETESİ'NDE YER ALAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...