Genç kızı öldürdükten sonra poşete sararak banyoda sakladı!

İzmir'in Çiğli ilçesinde, kız arkadaşını öldürdükten sonra naylon poşete sararak banyoda saklayan sanık ile ona yardım ettiği gerekçesiyle haklarında dava açılan iki kişinin yargılanmasına devam edildi.

Öldürdükten sonra poşete sararak banyoda sakladı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu  sanıklar Ümit Şentürk, G.K. ile İ.Ö, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı avukatı hazır bulundu.

AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ!

Sanık Şentürk, maktul Funda Gülmez'in ailesinden özür dilediğini belirterek, "Aldatıldığım, ihanete uğradığım için Funda'yı öldürdüm." dedi.

Olayın yaşandığı anı anlatan Şentürk, "Ölünün yanında 5-10 dakika  oturdum. Evden çıktım, parmağım kanadığından yara bandı aldım. Markette koli  bandı ve siyah poşet alıp eve döndüm, cesedi banyodan çektim, siyah poşetle  bantladım." ifadelerini kullandı.

Kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini anlatan sanık G.K,  kocasının da izniyle Gülmez ile Şentürk'ün bir süre kendilerinde kaldığını, olay  günü dışarıda olduğunu, eve geldiğinde banyoda cesedi görünce polisi aradığını  kaydetti.

Sanık İ.Ö. ise olayın yaşandığı eve hiç girmediğini, herhangi bir şekilde cesedi bantlamadığını iddia ederek delilleri karartacak bir eyleminin  olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, İ.Ö. ve G.K'nın tahliyesine, Şentürk'ün tutukluluk  halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Çiğli ilçesinde, 21 Mart'ta 25 yaşındaki Funda Gülmez bıçakla öldürüldükten sonra poşete sarılmış halde yaşadığı evin banyosunda yakınları tarafından bulunmuştu. Cinayet zanlısı Ümit Şentürk ile G.K, İ.Ö. gözaltına  alınarak tutuklanmıştı. Şentürk hakkında "Tasarlayarak kasten adam öldürmek"  suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, G.K. hakkında "suça iştirak etmek"  suçlamasıyla 20 yıla kadar, İ.Ö. ise "delilleri karartmak" suçlamasıyla 6 yıla  kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.