Öldüren sevgi(!)

İzmir'de boşanma davası açan eşi Simge Alay'ı (23) öldürdüğü, arkadaşı Hakan Çakırca'yı da öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan Kadir Alay (46), "Ben onun sarı saçlarına vuruldum. Ölecek kadar seviyordum" dedi.

Öldüren sevgi(!)
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre sanığın 4 yıl önce de evlenme teklifini kabul etmediği için Banu Güney'i (40), otomobilinde bacaklarından pompalı tüfekle vurduğu ortaya çıktı. Kadir Alay'ın bu davasının devam ettiği öğrenildi.

İki kez müebbet

İlk evliliğinden iki çocuk dünyaya getiren Simge Alay, Kadir Alay ile ikinci evliliğini yaptı.
Simge Alay evlendikten sonra şiddet görmeye başladığı Kadir Alay'a boşanma davası açtı. Şakran Cezaevi'nden 18 Nisan 2016'da izinli olarak çıkan Kadir Alay, Simge Alay ve sevgilisi Hakan Çakırca'yı pusu kurup vurdu. Alay olay yerinde ölürken Çakırca yaralandı. Jandarma zanlı Kadir Alay'ı 22 Ağustos'ta deniz kenarında tatil yaparken kıskıvrak yakaladı. Hakkında "Tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya, SEGBİS sistemiyle katılan Kadir Alay, mahkemeye 17 sayfadan oluşan savunma dilekçesi gönderdiğini, onun dışında bir şey söylemek istemediğini belirterek İzmir'e naklini istedi.

İzmir'e nakledilecek

Alay dilekçesinde, "Sarı saçları beni etkiledi. Simge'yi ölecek kadar, deli gibi seviyordum. Cezaevinden izinli çıktım. Beni başkasıyla aldattığını öğrendim.Birlikte yakaladığımda ikisini öldürürdüm. Keşke eşim yerine Hakan ölseydi" dedi.

Mahkeme, sanık Alay'ın tutukluluk halinin devamına İzmir'deki cezaevine nakline karar verip duruşmayı erteledi.