ÖLÜM OYUNU

Aldattı iddiasıyla kocasını öldürüp, polisi yanıltmak için kendini vurdu.

ÖLÜM OYUNU

Aksaray’da aldatıldığını düşünen 5 çocuk annesi, 48 yaşındaki Gülizar Sarıyıldız, eşi 57 yaşındaki Naci Sarıyıldız’ı öldürdükten sonra polisi yanıltmak amacıyla kendisini omuzundan yaraladı. Eşinin kendisine ateş ettikten sonra yaşamına son vermek istediği görüntüsünü vermeye çalışan kadın tabancadaki parmak izleri sayesinde gerçeği anlatmak zorunda kaldı.

Olay, saat 07.00 sıralarında Yavuz Sultan Selim Mahallesi 5 bin 138’inci Sokak’taki 2 katlı evde meydana geldi. Hayvan alım satımı yapan ve geceyi başka yerde geçiren Naci Sarıyıldız, sabah eve gelirken, banyo yapacağını belirterek eşinden kendisine su ısıtmasını istedi. Gülizar Sarıyıldız aldatılmaya tahammül edemediğini, suyu ısıtmayacağını söyleyince Naci Sarıyıldız, eşini sobada kullanılan maşa ile dövdü. Naci Sarıyıldız yatağa uzanırken, Gülizar Sarıyıldız evdeki ruhsatsız tabancayı çıkarak eşine 4 el ateş etti. Eşini öldüren Gülizar Sarıyıldız, daha sonra tabancayla kendisini sol omuzundan vurarak yaralayarak polisi yanıltmak istedi.

Silah sesini duyması üzerine üst kata çıkan Fatma Sarıyıldız, oğlu ve gelini kanlar içinde yerde buldu. Durumu hemen 112 Acil Servise bildirdi. ‘Öldü’ numarasını sürdüren Gülizar Sarıyıldız, ambulansa alındığında gözlerine açarak, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Gülizar Sarıyıldız, polise verdiği ilk ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını öne sürerek, şöyle dedi: “Geceyi sevgilisinin yanında geçirdi. Sabah eve geldiğinde tartıştık. Tartışma sırasında beni maşa ile dövdü. Ardından tabanca ile ateş etti. Sol omuz bölgeme bir mermi isabet etti. Yere yatıp öldü numarası yaptım. ‘Ölü’ numarası yapmasam, beni gerçekten öldürebilirdi. Yere yığılmamdan kısa süre sonra 1 silah sesi daha geldi. Korkumdan ambulansa binene kadar gözlerimi açmadım. ‘Ölü’ numarasını sürdürdüm.” Ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve sırtında dövülme sonucu morluklar oluştuğu tesbit edilen Gülizar Sarıyıldız’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Naci Sarıyıldız’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Aksaray Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırdı. Naci Sarıyıldız’a ait ruhsatsız tabanca kriminal laboratuvarda incelendi. Polis, cinayette kullanılan tabancada Gülizar Sarıyıldız’ın parmak izine rastladı. Bunun üzerine Sarıyıldız’ın hastanede yeniden ifadesine başvuruldudu.

İlk ifadesini değiştiren Gülizar Sarıyıldız, eşini öldürdüğünü, kendisini de yaraladığını itiraf etti. Gülizar Sarıyıldız şöyle dedi: “Eşim beni başka bir kadınla aldatıyordu. Sürekli o kadına gidip- geliyordu. Geceyi o kadının yanında geçirdi. Sabaha karşı eve geldi. Bana banyo yapacağını belirtip, su ısıtmamı söyledi. Suyu ısıtmayınca maşa ile dövdü. Ardından yatak odasına geçip, yatağa uzandı. Bu sırada eşima ait ruhsatlı tabancayı, önceden hazırlamıştım. Tabancayı alıp, eşimin üzerine 4 el ateş açtım. Mermilerden biri başına isabet etti. Eşimin öldüğünü anlayınca, salona geçip, sol omzumdan yakın mesafeden ateş açıp, kendimi yaraladım. Ardından sanki eşim beni vurduktan sonra, intihar etmiş süsü vermek için tabancayı eşimin eline tutuşturdum. Ardından salona geçip yere yattım. O sırada kaynanam geldi. Ardından polis ve sağlık görevlileri geldi.”

Vatan