Ölümü bekleyen hasta yürüyerek taburcu oldu!

İzmir'de geçirdiği trafik kazası sonucu bilinci kapanan ve doktorların da ölümünü beklediği 54 yaşındaki Levent Karaegemen, palyatif bakım sonucu herkesi şaşırtarak hastaneden yürüyerek çıktı.

Ölümü bekleyen hasta taburcu oldu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de yaşayan 54 yaşındaki Levent Karaegemen geçirdiği trafik kazası sonucu bilinci kapandı, felç oldu. Bir müddet Ege Üniversitesi hastanesinde tedavi gören Karaegemen, ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Palyatif Bakım Merkezi'ne başvurdu. Hastaneye bilinci kapalı bir şekilde giren Levent Karaegemen, doktorların çabası sonucu tedaviye cevap vermeye başladı.

Çok sevdiği eşi Jale Karaegemen ise eşinin ölümünü beklerken, aldığı haberle sevinç gözyaşlarına boğuldu. Karaegemen ailesine Gazeteci Fatih Portakal da manevi olarak destek oldu.

"ARTIK BAZI ŞEYLERİN KIYMETİNİ BİLİYORUM"

Kaza anına dair hiçbir şey hatırlamadığını ifade eden Karaegemen, "İddialı araba kullanan bir insan değilim fakat böyle bir kaza oldu. Hiçbir şey hatırlayamıyorum. Ciğerler sönük, solunum cihazına bağlamışlar beni. Orda da ciğerlerim enfeksiyon kapmış ve bu defa ayrı bir bölüme yatırmışlar. Eşime de umut vermemişler, 'Her şeye hazırlıklı olun' demişler. Fakat gün geçtikçe kendimi toparlamışım. Hayatta olmak, ailemle birlikte olmak bunlar çok güzel şeylermiş. Ve böyle bir kazadan sağlam ve sakat olmadan kurtulmak güzel şey. Kendimi şanslı hissediyorum. Hem hastane hem de eşim tarafından iyi bakılmış hissediyorum. Kazanın bana en büyük faydası günde 1,5 paket sigara içiyordum. Sigarayı bıraktım. Kaza anında bu yana içmiyorum. Artık bazı şeylerin kıymetini biliyorsunuz. Yediğiniz her şeyin tadını alıyor, konuştuğunuz arkadaşların keyfine varıyorsunuz. Eskisine göre daha tatlı oluyor" diye konuştu.


"DUDAKLARI TİTREYEREK 'KENDİNİZİ HAZIRLAYIN" DEDİ

Eşinin ölümünü beklerken yürüyerek hastaneden çıkması karşısında Allah'a şükrettiğini dile getiren Jale Karaegemen ise şunları söyledi:

"Acile çağırıldığımda ilk defa bir doktorun dudağı titreyerek 'Kendinizi hazırlayın' dediğini gördüm. Kaburgaları kırılmış, ciğerlerine batmış. Yüzünde ve vücudunda bazı kırıkların olduğunu söylediler. Beyin kanaması riski vardı. Çok zordu. Her gün bilgi almaya gittiğimde hep durumunun kritik olduğu söylendi. Hiç umut verilmedi. Allah'ıma binlerce kez şükrediyorum. Sonra doğru zamanda doğru insanları karşıma çıkardığı için şükrediyorum. Bize maddi manevi emeği geçen herkese emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Onunla birlikte yaşama şansını yakaladığım için çok mutluyum."

"HASTANEMİZE BİLİNCİ KAPALI GELDİ"

Doktor Yasemin Kılıç Öztürk, hastanın geldiğinde durumunun hiç iyi olmadığı belirterek, sürecin iyi ilerlediğini ve bilincinin açılmaya başlamasıyla büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Öztürk, "Hastamızı Ege Üniversitesi'nden bize evde bakımın zor olduğu, bilinci kapalı olduğu yönünde refere ettiler. Biz de bilinci kapalı, rehabilitasyona ihtiyacı olan, beslenme sorunları olan, ailesini tanıma noktası olmayan hastayı alarak destek tedavi sağladık. Hastamıza biz inandık, hastamız ve yakınları inandı. Süreç çok güzel ilerledi. Hastamız tedaviye yanıt vermeye başladı. Beslenmesi normale dönmeye başladı, ağızdan beslemeye başladık ve bilinci açılmaya başladı. Hastamızın eşini tanıması en büyük mutluluğumuz oldu. Yürüyerek onu taburcu edebilmek, doğal hayatına dönebileceği, hayatını güzel yaşayabileceği bir şekilde taburcu etmek bizim en büyük mutluluğumuz oldu" ifadelerini kullandı.

GAZETECİ FATİH PORTAKAL'DAN MANEVİ DESTEK

Hastane sürecinde Gazeteci Fatih Portakal ile tesadüfen karşılaştıklarını ve kendilerine manevi olarak destek olduklarını ifade eden Levent Karaegemen'in eşi Jale Karaegemen, Portakal'ın bilinci kapalı olan eşini sık sık ziyaret ettiğini ve elinden ne gelirse yapmaya hazır olduğunu söylediğini aktardı.