Ömer Çelik: "Çok ciddi sonuçları olur!"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB'nin müzakereleri dondurma tehdidine, "Bu çocuk oyuncağı değil. Böyle bir kararın çok ciddi sonuçları olur" cevabını verdi.

Ömer Çelik: "Çok ciddi sonuçları olur!"
Takvim'de yer alan habere göre Estonya'nın başkenti Tallinn'de Avrupa Birliği gayriresmi dışişleri bakanları toplantısının ikinci oturumuna katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik a burada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

BİZ BUNLARDAN BIKTIK

Almanya'nın Türkiye ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren Bakan Çelik, "Biz irrasyonel açıklamalardan bıktık. Türkiye diğer ülkelerin politikaları hakkındaki durumlarla ilgili şeyler duymaktan bıktık. Daha çözüm odaklı çalışmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız hakkında konuşmadan rahat edemiyorlar. Schulz seçim propagandasının yüzde 60'ını Türkiye'ye ayırmış durumda. Bu demokrasi için bir zaaftır" dedi.

ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL, SONUÇLARI OLUR

Müzakerelerin dondurulması ile ilgili tartışmalara da değinen Çelik "Ben müzakereleri dondurdum. Bu çocuk oyuncağı değil. Böyle bir kararın çok ciddi sonuçları olur" resti çekti.