Önce ağabeyini ardından annesini öldürdü!

Zanlı Selçuk İçer: “Olay günü ağabeyim televizyon izlerken karşı aynadan beni izliyordu, bana pis pis bakıyordu. Ben mutfağa birkaç kez girip çıktım, sonra onu mutfakta gördüm, bir anda kendisine saldırdım, nasıl olduğunu anlamadım..."

Önce ağabeyini ardından annesini öldürdü!
Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul Bağcılar'da evlerinde bıçakla önce tartıştığı ağabeyini daha sonra ise annesini öldürdüğü iddia edilen bir kişinin yargılanmasına başlandı. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Selçuk İçer ile avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Selçuk İçer, çocukluğundan beri annesi Reyhan ve ağabeyi Oğuz ile birlikte oturduğunu, devamlı ailesinden çalışmadığı için şiddet gördüğünü, iş aradığını ancak bulamadığını, bu nedenle annesinin ve ağabeyinin kendisini devamlı dövdüğünü, her zaman şiddete maruz kaldığını söyledi.

Sanık İçer, son iki aydır kendisini iyi hissetmediğini ifade ederek, “Olay günü ağabeyim televizyon izlerken karşı aynadan beni izliyordu, bana pis pis bakıyordu. Ben mutfağa birkaç kez girip çıktım, sonra onu mutfakta gördüm, bir anda kendisine saldırdım, nasıl olduğunu anlamadım, ağabeyimle kavga ettik, çık evden git dedim, kendimi iyi hissetmiyorum, git dedim, sonra tekrar kavgaya başladık. Ağabeyim masada bulunan bıçakla bana saldırmaya başladı, sol karnımın yan tarafından yaralandım, sonra ben odaya kaçtım. Odada ekmek bıçağını gördüm, sonra üzerine doğru gittim, çık evden git dedim. Bu sefer elindeki çaydanlıkla üzerime gelmeye başladı, beni dinlemedi, o sırada ben bıçağı sapladım. Annem de koltuk değnekleri ile üzerime gelirken, bende anneme bu olaylar hep senin yüzünden oldu dedim, sonra anneme bir tane salladım, yere düştü. Yere düşünce kaç kere daha bıçak vurdum bilmiyorum. Olay esnasında başka kimse yoktu. Kız kardeşim de bizimle aynı evde yaşıyordu. Olay günü evde yoktu. Önceki kavgaları komşularımızın hepsi biliyordu.” dedi.

İş bulduğu zaman çalıştığını, psikolojik tedavi görmediğini ancak daha önce uyuşturucu hap kullandığını, ara sıra hayaller gördüğünü dile getiren İçer, 2007 yılında psikolojik tedavi için doktora gittiğini, yazılan ilacı kullandığını belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bağcılar'da 15 Ağustos 2016'da işlenen çifte cinayet için şüpheli Selçuk İçer'in “kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.