Önce Trump sonra Putin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizi ve Suriye’deki gelişmeler için yoğun telefon diplomasisi yürüttü. Erdoğan önce ABD Başkanı Trump ile 40 dakikalık bir görüşme yaptı. İki lideri Körfez krizinin çözümünü ele aldı. Erdoğan daha sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye’yi konuştu.

Önce Trump sonra Putin
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan ilk görüşmeyi Trump'la gerçekleştirdi. MKYK toplantısı sırasında yerini Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a bırakarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçen Erdoğan'ın Trump'la görüşmesi 40 dakika sürdü. Beyaz Saray görüşmede Katar sorunu başta olmak üzere bir dizi konunun ele alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise görüşmede savunma sanayii ve ekonomi alanında ilişkilerin ele alındığı, körfezde Katar ekseninde yaşanan gerilim hakkında da görüş teatisinde bulunulduğu ifade edildi. Görüşmede, gerilimin bir düşürülmesinin önemi vurgulandı. Erdoğan, görüşme vesilesiyle PKK, FETÖ ve DEAŞ dahil terörün her türüne karşı çıkmanın önemine dikkati çekti.

G20'DE GÖRÜŞECEKLER

Trump görüşmesinin hemen ardından da Erdoğan-Trump görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı bu görüşmesi konusunda da bilgilendirme yaptı. Açıklamaya göre Putin görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ramazan Bayramı'nı kutladı. Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Suriye meselesinin çözümüne yönelik iş birliğinin önemine dikkati çeken iki lider, Astana görüşmelerine değindi. Erdoğan ve Putin, Hamburg'ta düzenlenecek G-20 Zirvesi'nde yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldı.