Öncel Öziçer yazdı: 'Bu formatlar tarihe geçer!'

"...Show TV'nin giderek yayın saatini uzattığı Bu Tarz Benim'in reklam pastasından aldığı pay onların da ağzını sulandırmış olmalı. Bu tip programlar izleyenin beynini sulandırıyormuş ne gam!"

Öncel Öziçer yazdı: 'Bu formatlar tarihe geçer!'

Bu zamana kadar Yemekteyiz olsun, Seda Sayan'ın programları olsun, Ahu ile Meriç gibi yapımlar olsun hepsinin altında imzası bulunan Caner Erdem, son şaheseri Bu Tarz Benim'i diğer kanallara da yapmaya kararlı anlaşılan.
Kendince formülü de belirlemiş.

Fox TV'de Nilgün Belgün'ün sabah kuşağındaki programı reyting alamayınca kanala bir teklif götürmüş.
İddiaya göre bu teklifte aynen şunları söylemiş:  “Aynı Show TV’de yaptığımızı yaparız. Ben programa bir gay koyarım, yanına da erotizm çağrıştıran kızlar ve moda programı deriz, size en iyi reytingi alırız!”

FOX TV yöneticileri duyduğumuza göre ikna olmuşlar.
Show TV'nin giderek yayın saatini uzattığı Bu Tarz Benim'in reklam pastasından aldığı pay onların da ağzını sulandırmış olmalı.
Bu tip programlar izleyenin beynini sulandırıyormuş ne gam!
Diyeceksiniz ki isteyen izlemesin, hatta madem öyle diyorsun sen de izleme...
Ben, bir; işim gereği televizyonda ne var ne yok her şeyi takip etmek zorundayım, ikincisi; bu tip programları ciddiye almıyorum ve bu yüzden bazen eğlenceli bile buluyorum.

Ama işin bir de saf kalpli izleyiciyi kandırma yönü var ki işte orada hem yapımcıların hem de kanal yöneticilerinin çok acımasız olduğunu düşünüyorum.
Bu Tarz Benim 'in baştan sona kurgu olduğunu bilmeyen izleyicinin kandırılması hiç ahlaki değil.
Şimdi formatı SMS oylamasına çevirecekler mesela ve baştan sona bir ajansla ortak düzenlenmiş bu tiyatrodan bir de böyle nemalanmaya çalışacaklar.
Ne diyelim? Bereketini görsünler!

Bu arada Nilgün Belgün'ün programının reyting almamasına da hiç şaşırmadım. Daha önce program hakkında düşündüklerimi yazmıştım.
Sunucu olduğunu unutup devamlı kendi konuşan, sürekli ama sürekli espri yapmaya çalışan, şirinlik yapmak için kendini zorlayan Nilgün Belgün izleyeni o kadar yoruyordu ki bu son kaçınılmazdı.
Umarım bundan sonra böyle bir işe girişirse bu söylediklerimizi dikkate alır.

Bir tane daha 'bu arada' parantezi açalım... Caner Erdem demişken kendisini bir senede iki şahesere imza attığı için gerçekten tebrik etmek lazım!
Seda  Sayan'ın son yıllardaki düşüşüne canla başla hizmet etmeye devam ettiği su götürmez bir gerçek...
Sayan'ın "sonunda gönlüme göre, çok işime sinen bir format buldum" dediği o Yol Arkadaşım denilen acınası yapım...
Yahu Seda Sayan Allah'ını seviyorsan bir kendine gel artık...
Kanal D günlerini hatırla... Gerçekten Sabahların Sultanı olduğun zamanları...

Kadınların sorunlarına değinen konuları işlediğin ve  programa katili, uğursuzu, avam kılıklıları değil gerçekten işinin uzmanları çağırıp hedef kitlene faydanın dokunduğu yılları...
Ne işin var senin cast ajansından seçilmiş insanlarla yapılan ve pespaye bir kurgudan ibaret olan o formatta...
Gülünç bile değil... Acıklı... Gerçekten çok acıklı...

Öncel ÖZİÇER