Onur Özbizerdik tahliye edildi

Dündar Kılıç'ın torunu, Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik tahliye edildi. Duruşmaya Özbizerdik tarafından dövülen sevgilisi M.Ç. de izleyici olarak katıldı.

Onur Özbizerdik tahliye edildi
"SİLAH TAŞIMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

Hürriyet'te yer alan habere göre
İstanbul 70. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Özbizerdik getirildi. Savunmasını yapan Özbizerdik, hasım sahibi olduğunu küçük yaştan itibaren silah taşımak zorunda kaldığını söyledi. Hakime, “Size söz veriyorum bir daha silah taşımayacağım” diyen Özbizerdik, ailesinden dolayı sürekli olayların içinde olduğunu kaydetti.

Hakimin, ceza alması durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediği sorusuna Özbizerdik, sosyalleşmesi için verilecek tedbirlere razı olduğunu söyledi. Sanığın avukatlarından Ali Rıza Dizdar, polis tutanağında silahı belinden çıkarıp verdiğinin yazıldığını belirtti.

Müvekkilinin ise arabadan alıp polise teslim ettiğini ifade eden Dizdar, yapılacak suçlamanın silah taşımak değil bulundurmak olması gerektiğini savundu. Delillerin toplandığını, müvekkilinin evlenip düzen kurmak istediğini söyleyen Dizdar, tahliyesini istedi.

"BEN 5-6 KERE VURDUM BU HALE BEN GETİRMEDİM"

Avukat Ahmet Baran Akkaya savunmasında Özbizerdik’in tutuklanmasının tek sebebinin medya olduğunu ileri sürdü. Sanığın nişanlısının yüzü morarmış fotoğraflarının medyada yayınlandığını hatırlatan Akkaya, “Onur’un dövdüğü yazıldı. Cani gibi gösterildi. Oysa nişanlısı koşarken düştü, yüzünü merdivene çarptı ve burnu kırıldı. Yüzü bu nedenle morardı.” dedi. Bu sırada araya giren sanık Özbizerdik, “Ben 5-6 kere vurdum ama bu hale ben getirmedim” ifadesini kullandı.

Savunmasına devam eden Avukat Akkaya, “Gözaltında geldiği sırada hakim de ‘kız arkadaşını neden dövdün?’ diye sordu ve tutukladı. Silah kanununa muhalefetten tutuklama olmaz. Müvekkilimin tutuklanmasının nedeni medyadır.” diye konuştu. Son savunmasında mağdur olduğunu belirten Özbizerdik tahliyesini istedi.

"TAHLİYESİNİ İSTİYORUZ"

Avukatı Dizdar da, “Silah var, bu bir gerçek. Ancak üstünde değil arabasından alındı. Kadına şiddete karşıyız. Buna da sığınmıyoruz. Ama öyle bir karar verin ki adli kontrol sistemine girsin. İleriye dönük bireyi kazanmalıyız. Devlet yapmıyor diye bireylerin de yapmayacağı diye bir şey yok. Adli kontrol hükümleri uygulanmasını ve tahliyesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Son sözü sorulan Özbizerdik, “Silahtan tutuklanan başka kimse yok. Bundan sonra silah  taşımayacağıma söz veriyorum. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığa ruhsatsız silah taşımak suçundan bir yıl 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın benzer suçlardan sabıkası bulunması nedeniyle bir daha suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığı için cezayı ertelemedi.

Verilen ceza miktarını göz önüne alan mahkeme Özbizerdik’in tahliyesine karar verdi.

Ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle Yeniköy’de gözaltına alınan Özbizerdik, tutuklanmıştı. Bu suçtan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Duruşmaya, Özbizerdik'ten şiddet gördüğü gerekçesiyle gündeme gelen sevgilisi M. Ç. de izleyici olarak katıldı. Onur Özbizerdik, 33 gün tutuklu kaldı.