Operanın usta ismini kaybettik!

Yalnız Türkiye’de değil, yurtdışında da birçok operada sahne alan; İstanbul Devlet Operası’nın ilk temsilinde oynayan Atilla Manizade 82 yaşında öldü...

Operanın usta ismini kaybettik!
Sabah'ta yer alan habere göre Türk operasının önemli isimlerinden, devlet sanatçısı Atilla Manizade, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Manizade için bugün saat 11.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda tören düzenlenecek. Sanatçı, Levent Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

1934'te Kıbrıs'ta doğan Manizade, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünün yanı sıra İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda müzik eğitimi alarak şan bölümünden mezun oldu. Almanya'da Prof. A. Mayer ile çalışarak birçok konser veren sanatçı, Türkiye'ye dönerek İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak göreve başladı.

Manizade, çok sayıda eserde bas solist olarak sahneye çıkarak "Mozart ve Salieri" adlı operayı sahneledi. "Salieri" rolünü canlandıran sanatçının, Saraydan Kız Kaçırma, Figaro'nun Düğünü, Windsor'un Şen Kadınları, Sevil Berberi, Macbeth, Nabucco, Attila, Don Carlo adlı eserlerde canlandırdığı karakterlerdeki başarısıyla adından söz ettirdi.

1998'de Devlet Sanatçısı unvanını alan Manizade, 1984-1985 yıllarında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nü üstlendi. Sanatçı ayrıca İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda sahne dersleri de verdi.
Konular Müzik