Oray Eğin Nagehan Alçı'ya cevap verdi

Nagehan Alçı "ABD'ye kaçan Ergenekoncu" dedi Oray Eğin cevap verdi..

Oray Eğin Nagehan Alçı'ya cevap verdi

Nagehan Alçı dünkü köşesinde yazdı.. Oray Eğin bugün köşesinden cevap verdi.. İkili arasındaki polemiği Nagehan Alçı’nın dün köşesinde ortaya attığı iddia başlattı.. "ABD’ye kaçan Ergenekon" başlıklı yazısında Nagehan Alçı, İhsan Barutçu’yla ilgili yazdığı yazılarının haberleştiren Odatv’ye ve Oray Eğin’e çok kızdı..

ABD’YE KAÇAN ERGENEKON

"Benimle ilgili bu iftira Ergenekon sanığı Soner Yalçın’ın sahibi olduğu internet sitesi tarafından özellikle yaygınlaştırıldı. Ergenekon’un kamuoyunu maksatlı yanıltma taktiklerini hala uygulayan bu siteyi şu an Soner Yalçın’ın talimatıyla yazılar yazdığı resmi savcılık belgelerince kesinleşen bir ’gazeteci’ yönetiyor. Bu belgelerde ’illegal örgüt talimatıyla hareket eden kişi’ olarak ismi geçen ve bu sebepten ötürü tutuklanmaktan korktuğu için ABD’ye kaçan bu isim yine maksatlı yalan haber, iftira, yönlendirme ve provokasyon pompalayıp duruyor etrafa... Ergenekon zihniyeti -ABD’ye de kaçsa- dipdiri ayakta!"

Nagehan Alçı’nın bu sözlerine bugün Oray Eğin köşesinden cevap verdi.

TÜRKİYE BİZİ BU HALE GETİRDİ
Hayır, görmezden gelmeyeceğim. Ciddiye almıyormuş gibi yapmayacağım. Ne yazık ki Türkiye bizi bu hale getirdi: Adlarını normal şartlarda bilmeyeceğimiz birtakım zavallıları muhatap alır hale getirildik. Çünkü, bakıyorum, bizim ’Şaka gibi’ deyip gülüp geçtiğimizi savcılar ciddiye alıyor bir kere. ’Özel yetkili’ tetikçi gazetelerin, İnternet sitelerinin hayal gücünü zorlayan yorumları, bağlantılarıyla insanlar hakkında soruşturma açılıyor. Bugün gazeteci arkadaşlarımız da bu hastalıklı hayal gücünün hedef göstermesi sonucu hapse atılmadı mı?

BU KIZA HALA GAZETECİLİK YAPTIRACAK MI
Dün tamamen bir yalana dayalı böyle bir saldırının muhatabı ben oldum. Hem de bu gazeteye yerleştirilmiş bir tetikçi tarafından. Bu hastalıklı ruh halini teşhis etmemiz gerekiyor: Köşesinde yalan yazıyor. Alenen yalan yazıyor, evet. Sonra da yalan yazdığını kendi köşesinde itiraf ediyor. Rezil olacağı yerde, üste çıkmaya çalışıyor ve artık alışık olduğumuz bir mantıkla ’Ergenekon yaptı’ demeye getiriyor. Ne Ergenekon’muş... Yedi saat geriden takip ediyorum Türkiye’yi; bu tehlikeli gazetecinin düştüğü büyük mesleki gafleti iş işten çok geçtikten sonra İnternet sitelerinde görünce ’Bu kıza hala gazetecilik yaptırılacak mı’ diye düşündüm.

KÖŞESİNDEN İHBAR EDİYOR
Ama hemen sonra ’Aman bulaşmayayım, sonra benden bilir, üzerime kalır, hemen kafasında komplo kurar’ dedim kendi kendime. Kendisini nasıl ilk günden beri görmezden geliyorsam, yine aynısını yaptım. Ama diyorum ya şakalarımız gerçek oluyor diye. Bir de ne göreyim, kendisine yönelik haklı eleştirilerin sorumlusu olarak beni bellemiş. Köşesinden hedef gösteriyor, aklı sıra ihbar ediyor.

HEPSİ YALAN
Yazdıklarının hepsi yalan, tamamı çamur atmak üzerine kurulu. Bir süredir bu gazetenin bir köşesi eline tutuşturulan isimleri sırayla infaz etme misyonu güdüyor. Kalemiyle, zekasıyla, birikimiyle baş edemeyeceklerine ’Tutuklansınlar’ diye hedef gösteriyor. Ne de olsa ’özel yetkili’ değil mi, kendisi karar makamı. ’Bu kıza hala gazetecilik yaptırılacak mı’ diye düşünmüştüm ama yazmamıştım. Bu soru bugün tam anlamıyla meşruiyet kazandı. Gazetecilik bu mudur? Şeytan yeni adresinde