Oray Eğin: "Şirin Payzın’ın şarapçılık merakı!"

Habertürk yazarı Oray Eğin, Şirin Payzın'ın pek kimsenin bilmediği şarapçılık merakını yazdı.

Oray Eğin: "Şirin Payzın’ın şarapçılık merakı!"
MedyaRadar'ın haberine göre Habertürk yazarı Oray Eğin, 'Çeşme'de yaşayanlar dışında pek kimse bilmez' dedi ve detayları paylaştı. Eğin, Şirin Payzın'ın şarapçılık merakının hobi olarak başladığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Payzın ve Turgay Gümüş’ün hobi olarak başladıkları bir şarapçılık merakı var. Ovacık’taki evlerinin üzüm bağlarında yetişen üzümlerden “Şirin” marka bir roze şarap ürettiler ve geçen sene eşe dosta dağıttılar.Çiftin şarabını ilk kez bu yaz Alaçatı’daki The Stay’de denedim"

İşte Oray Eğin'in bugünkü yazısından ilgili bölüm:

ŞİRİN PAYZIN'IN BÜYÜK BAŞARISI

Kısa bir aranın sonunda CNN Türk’te programlarına devam eden Şirin Payzın’ın bu seferki başarısı gazetecilikte değil. Çeşme’de yaşayanlar dışında pek kimse bilmez ama Payzın ve Turgay Gümüş’ün hobi olarak başladıkları bir şarapçılık merakı var. Ovacık’taki evlerinin üzüm bağlarında yetişen üzümlerden “Şirin” marka bir roze şarap ürettiler ve geçen sene eşe dosta dağıttılar.

Çiftin şarabını ilk kez bu yaz Alaçatı’daki The Stay’de denedim. Bitişi biraz ağır gelse de kesinlikle potansiyel vaat ediyordu. Ancak başka hiçbir yerde yeniden tatma fırsatı bulamadım. Hatta The Stay dışında ikram eden de yok mu diye merak ediyordum.

Önceki gün sürpriz haber geldi.

İKİ MICHELIN’Lİ LOKANTA HEDEF

New York’un en meşhur lokantalarından Momofuku Ssäm Bar’ın mönüsüne girmiş “Şirin.” Aşırı seçiciliği ve kendini beğenmişliğiyle bilinen aşçı (ve yeni Netflix yıldızı) David Chang’in ekibi tadıp listeye almaya karar vermişler.

İkinci hedef Chang’in iki Michelin yıldızlı diğer lokantası Momofuku Ko’ya girmek…

Yıllar önce dünyanın en iyi lokantalarından The Fat Duck’ta bir Türk şarabını tattığımızda ne kadar heyecanlanmıştık. O gün Kayra Imperial’in açtığı kapıdan bugün başka markalar da giriyor, hatta Şirin Payzın’ın kendi adını taşıyan şarabında olduğu gibi küçük üreticilere de dünya pazarında yer var.

Tebrikleri sonuna kadar hak ediyorlar.

Oray EĞİN / HABERTÜRK