Oray Eğin yazdı: "Üzgünüm yine tutturamadınız!"

Oray Eğin: "İyi bir Hürriyet okuruyum, evet! Çünkü basındaki kirliliği takip edebildiğim daha iyi bir mecra yok!"

Oray Eğin yazdı: "Üzgünüm yine tutturamadınız!"
Habertürk'ten Oray Eğin'in yazısı...

Tam Kelebek yazarı Onur Baştürk’ten özür dilemeye hazırlanıyordum. Malum, bir gün önce kendisini New York’taki bir partiyi gitmeden yazmakla itham etmiştim.

Dün, öfkeli bir şekilde köşesinde partiye gittiğini kanıtlamaya çalışmış. Daha önce yazmadığı birçok detayı (mesela tatlı kulesini) de yeni yazısına eklemiş (tatlı dediği Dunkin’ Donuts’tan alınan donut’lar ya, neyse). Nedense daha önce yayımlamadığı iki kare fotoğrafı da bu sefer kullanmış. “Keşke ilk yazısındaki izlenimlerini birkaç cümleyle geçiştirmeseydi, dolu dolu partide neler olup bittiğini okusaydık, bu polemiğe de hiç gerek kalmamış olacaktı” diyecektim.

“Belki gaza geldim, belki fazla öfkelendim, belki gerçekten onun iddia ettiği gibi Hürriyet takıntıma yenildim” diye de hatamı kabu etmeye hazırdım…

Derken içime bir kurt düştü.

Yazısının sonunda “[Çamur atan arkadaşa] o gece partide dağıtılan ve bir çırpıda mideye indirdiğim hamburgeri de yollamak isterim, çok lezizdi” diyor ve “Bu detay da hiçbir mecrada yok hani” diye ekliyor.

Oysa bu detay birçok başka mecrada vardı… Partiyi yazan Amerikalı gazeteciler hamburgerlerden bahsetmişti.

Tek bir farkla…

Alexander Wang otobüsle defileye götüreceği VIP konuklarına durakta beklerlerken Shake Shack’ten hamburger ısmarlamış. Kim Kardashian, Kris Jenner, Sofia Richie, Pom Klementieff, Nastaha Poly ve Presley Gerber hamburger yiyenler arasındaymış. New York Magazine’in moda blog’u The Cut “Ne yazık ki geri kalanlar burgersizdi” diyor.

Highsnobiety dergisi ise hamburgerlerin defileden ÖNCE verildiğini tekrarlıyor, defile sonrası partinin sonlarına doğru Alexander Wang’in acıkan konuklarına Domino’s’dan pizza istediği ayrıntısını veriyor.

Kelebek yazarı ne yazmıştı peki, özetleyelim: “Defileye değil partiye gittim, partiye de geç gittim, gecenin bir saatinde de hamburger yedim.”

Hadi gerçekten partiye gitti, olmayan hamburgerleri nasıl yedi gerçekten merak ediyorum? Yıllardır tanıyorum, cahilliğine aşinayım. Ama pizza’yı hamburger sanacak kadar da değildir herhalde.

Üzgünüm, yemezler.

Sorun şu: Kelebek’çiler bu kurnazlıkları iyi biliyor. Bedava telefon aldıkları ortaya çıkınca apar topar fatura uydurmuşlardı, ama o da pek ikna edici değildi. Şimdi yine suçüstü yakalanıp üste üste çıkmaya çalışıyorlar. Belli ki ben partide olmadığına dair kuşkularımı yazınca apar topar yabancı basın taraması yapmış, daha önce vermediği bilgileri ekleyerek kendini temize çekmeye çalışmış. Ama yazık, kendi kendini ele vermiş defileden önce ikram edilen hamburgeleri partinin sonunda yazdığını uyduruvermiş! Bunlarda karşısındaki kandırma bir alışkanlık haline geldi artık; insanları aptal yerine koyan bu fikirleri 40 yılın gazetecisi Arap Ağabeyleri mi veriyor? Ne yazık ki beni kandırmaları için daha fazla çaba sarf etmeleri gerekiyor, belki bir dahaki sefere.

Ben, evet, iyi bir Hürriyet, hatta Kelebek okuruyum. Çünkü çürümeyi, basındaki kirliliği, yozlaşmayı, gazeteciliğin nasıl şahsi çıkarlar için kullanıldığını takip edebildiğim daha iyi bir mecra yok.
Bu çürümüşlüğün en büyük kabusu olmaya ve rahatsızlık vermeye devam edeceğim.

ORAY EĞİN - HABERTÜRK