Ordu'nun derelerinden ölüm akıyor!...

Ordu'nun derelerinde balık ölümleri yaşanıyor...

Ordu'nun derelerinden ölüm akıyor!...

Ordu´da şehir merkezinden geçen Civil Deresi'nde yüzlerce balık ölümü yaşandı. Dereleri ile meşhur Ordu´nun merkeze bağlı Uzunisa köyü sınırlarında henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle yüzlerce balık telef oldu.
   
Vatandaşların jandarmaya haber vermesi ile olay yerine gelen çevre timi ve su ürünleri mühendisleri olayın nedenini araştırıyor. Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ersin Soydan, yaşanan balık ölümlerinin sudan ve balıklardan alınan numuneler neticesinde belli olacağını söyledi.

"Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´ne Civil Deresi'nde Uzunisa mevkiinde balık ölümleri olduğu ile ilgili bir ihbar geldi. Bu ihbar üzerine jandarma çevre timi ve su ürünleri mühendisleri ili bölgeye geldik. Bölgede, Civil Deresi'nde balık ölümleri olduğunu gördük. Bununla ilgili gerek balık numunesi, gerekse su numunesi alarak gerekli tespitleri yapmak, nedenini bulmak için numuneleri aldık, bunları labaratuvarlarımıza göndereceğiz ve sonucu alacağız." diye konuştu.

Jandarmaya bağlı çevre timi ekipleri ile il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne bağlı mühendisler ırmakta uzun süre tetkiklerde bulundu. Su ürünleri mühendisi Bülent Avşar, derelerin ve balıkların öncelikle bizim olduğunu unutmamamız gerektiğini belirterek “Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor, avlananların da, dereyi kullananların da dikkat etmesi gerekiyor. Aksi bir durum olduğu zaman mahalle muhtarlarına, jandarmaya ve tarım müdürlüklerine konuyla ilgili ihbarda bulunabilirler." şeklinde konuştu.

Uzunisa köyü sakinleri de ırmaklarında yaşanan balık ölümlerine tepki göstererek "Burası Uzunisa - Kökenli Köyü, özellikle ailelerin buralara gelerek piknik yaptığı yerler. Bu manzara karşısında gerçekten şok olduk” ifadelerini kullandı. Jandarmaya bağlı çevre timi ve Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün konuyla ilgili çalışmaları sürüyor.

CİHAN DEMİRHAN / CİHAN