'Organik cilt bakımı' önerileri

Cildine önem verenler bitkisel cilt bakımını gündeme almayı düşünmeliler.

'Organik cilt bakımı' önerileri
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Sağlıklı beslenme, alkolden uzak durma, güneş kremi kullanmak, düzenli beslenmek ve bol su içmek cildin kalitesini arttırmada önemli rol oynamaktadır. Cildine önem verenler bitkisel cilt bakımını gündeme almayı düşünmeliler. Yapılan çeşitli klinik deneyler, bitkilerin zengin içeriğinin öne çıkmasını desteklemiştir. Peki bitkisel cilt bakımı dediğimizde hangi bitkinin cildimize nasıl uygulanacağını sizler için hazırladım.

SIKILAŞTIRMAK İÇİN KUŞBURNU

Kuşburnu çay gibi demlenip, cilt temizlenir. Kuşburnunun cildi sıkışlaştırma özelliği vardır.

Zerdeçal: Anti-bakteriyel özelliği ile zerdeçal aknelerinizi temizlemede birebirdir. 1 yemek kaşığı zerdeçalın içine çok az su koyup macun kıvamına getirin ve yüzünüze maske gibi uygulayın.

Bal: Bal maskesi için yalnızca bal ve ellerinize ihtiyacınız var. Bir miktar balı yüzünüze sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez yüz maskesi olarak kullanın. Yüzünüzün daha önce olmadığı kadar pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

TEMİZ BİR CİLT İÇİN DOMATES

Domates: Domates içeriğinde bulundurduğu asitlerle cildinizi temizler ve sıkılaştırır. Domates suyunu yüzünüze sürüp gece boyu cildinizde bekletebilirsiniz.

Limon Suyu: Yine çok sık olmamakla birlikte limon suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. Limonun içinde bulunan sitrik asit hem renk düzensizliklerini eşitleyecek hem de aknelerinizden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cildinizin pH dengesini de düzenleyecektir.

KREM TARİFİ

Tüm ciltler için uygun nemlendirici krem tarifi:

- 5 tatlı kaşığı gülsuyu,

- 2 çay kaşığı çiçek balı,

- 2 çay kaşığı lanolin,

- 2 tatlı kaşığı susam yağı


YAPILIŞI: Nemlendirici krem yapmak için cam bir kase tercih etmelisiniz. Gül suyu, lanolin ve çiçek balını biraz ısıttıktan sonra susam yağını da ekleyiniz. Isıtma işlemine devam ettikten sonra oluşan karışımı cam bir kavanozla buzdolabına kaldırınız. Yapmış olduğunuz bu karışımı her gece rahatlıkla kullanabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ İLE TONİK

Elma sirkesi: Bir şişenin dörtte birine sirke dörtte üçüne su ekleyin ve günlük tonik olarak uygulayın.

Salatalık: Salatalığı yüzünüze nazikçe sürün ve yarım saat bekleyin. Cildinizi ferahlatır ve aknelerinizle savaşır.

FESLEĞEN MASKESİ

Haftada 1 veya 2 defa fesleğen maskesi uygulamanız parlak bir cilt için yararlıdır. Bir avuç kuru fesleğen yaprağı bir çay fincanı kaynar suya atılır. 1 çorba kaşığı süt tozu ilave edip, ılık bir hal alıncaya kadar bekleyin. Süzüldükten sonra cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. Ayrıca temizleyici olarak da bu fesleğen maskesi kullanılabilir. Özellikle kuru ciltler için fesleğen maskesi çok faydalı bir karışımdır.
Konular Kadın / Bakım