Orgeneral Akar’dan dünyaya net mesaj!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar: "Hem Afrin’de operasyon yapabilecek hem de Ege’yi kontrol edebilecek güce sahibiz!"

Orgeneral Akar’dan dünyaya net mesaj!
Akşam'da yer alan habere göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 3 kritik bölgede denetim ve incelemelerde bulunup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bilgilendirdi.  Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağından Suriye’nin kuzeyinde harekata katılan kara ve hava kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini denetledi. Bölgedeki komutanlardan, yürütülen operasyonlar ve faaliyetler hakkında bilgi alan Akar, bu konuda gerekli direktifleri verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla Havadan İhbar Kontrol Uçağı’ndan Suriye’nin kuzeyinde başarıyla sürdürülen harekatı denetledi. Uçaklar görevini başarıyla tamamlayıp havada komutanları selamladı.

3 HAREKAT ALANI TEK MERKEZ

Zeytin Dalı Harekatı ile Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin başarıyla yürütüldüğünü belirten Orgeneral Akar TSK’nın emir komutada modern yöntemlerle üç harekat alanını bir  merkezden idare kabiliyetine sahip olduğunu vurguladı. Akar, Silahlı Kuvvetlerin  sahip olduğu yüksek teknolojiyle bütün Doğu Akdeniz ve Ege’yi kontrol altında  tutabildiğini belirterek “Sadece Kardak değil, tüm Ege’yi  kapsayabiliyoruz. Hem Afrin’de operasyon yapabilecek hem de aynı anda Doğu Akdeniz ve Ege’yi kontrol edebilecek güce sahibiz” dedi.

İzmir’de brifing

Beraberindeki kuvvet komutanlarıyla Ege Bölgesi’ne geçen Akar, HİK uçağından Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki hava sahası kontrol faaliyetleri ile bölgede görev yapan Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarını denetledi. Ardından İzmir’e geçen kuvvet komutanları Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin brifing aldı.

Orgeneral Akar’dan dünyaya net mesaj!

Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları harekat merkezini yerinde inceleyip brifing aldı.