Osman Yıldırım'ın mülakat görüntüleri ortaya çıktı

Danıştay saldırısını Ergenekon davasına bağlayan ifadeyi veren Osman Yıldırım'ın, firari savcı Zekeriya Öz'e, gizli tanık olarak verdiği ifadenin görüntüsü ortaya çıktı.

Osman Yıldırım'ın mülakat görüntüleri ortaya çıktı
Hürriyet'te yer alan habere göre verdiği ifadeyle Danıştay baskınının Ergenekon davasına bağlanmasını sağlayan ve müebbet hapis cezası almışken gizli tanık olup serbest kalan Osman Yıldırım'ın Sincan F Tipi Cezaevi'nde kaydedilen mülakat görüntüleri, Ergenekon kumpası soruşturması dosyasına girdi.

''Cumhuriyet Gazetesi'ne 500 bin dolar karşılığı bu işi aldım'' diyen Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne 5-10 ve 11 Mayıs 2006 tarihinde el bombaları atılması ve 17 Mayıs 2006'da Danıştay baskınını azmettirmek suçundan yargılandı.

13 Şubat 2008'de müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla Ergenekon soruşturması başlatıldı.

Yurtdışına kaçan savcı Zekeriya Öz ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan savcı Mehmet Ali Pekgüzel ve polis müdürü Mehmet Karabörk, Osman Yıldırım'ın Sincan F Tipi’nde gizli tanık olarak ifadesini aldı.

Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaları önce Muzaffer Tekin'den, daha sonra Veli Küçük'ten aldığını iddia etti.

Bu ifade üzerine Yargıtay, Aralık 2008'de, Danıştay baskını davası ile Ergenekon davasının birleşmesine karar verdi.

Görüntülerde Yıldırım, ''Gazete küpürünü 16 Mayıs gecesi geç saatte gördüm yani Danıştay olayıyla ilgili bir bilgim yok'' diyor.

Ergenekon yargılaması sırasında ısrarla istenmesine rağmen ortaya çıkartılmayan Osman Yıldırım'ın mülakat kasedi, Ergenekon kumpas soruşturması dosyasına girdi.

NTV'den Erdoğan Durna'nın haberine göre Osman Yıldırım, Danıştay baskınından Alparslan Arslan'ı vazgeçirmeye çalıştığını öne sürüyor: ''Alparslan dedim; ülkücü, Müslüman, vatansever devletini milletini seviyorsun. Bu hakim neyin nesi? Bu hakimlerle senin ne işin var?''

"OLUR MU YA ALLAH'IN ASKERİDİR"

Oysa dava dosyasında Yıldırım'ın Danıştay saldırısını onayladığı bir ses kaydı bulunuyor: ''Olur mu ya? Allah'ın askeridir ya Allah Allah...''

Osman Yıldırım, Alparslan Arslan'ın Danıştay baskını sırasında yakalanmaması halinde başka cinayetler işleyeceğini söylüyor: ''Sadece Erhan'a demiş, 'Bir işimiz olacak, işimiz bittikten sonra İsmail'le bir bağın yoksa İsmail'i gömelim. Seninle beraber yurtdışına gideriz birkaç tane de Ermeni var onları hallederiz' falan...''

Tanık koruma programına alınan Osman Yıldırım'ın, Ergenekon kararının Yargıtay'da bozulması üzerine Bulgaristan'a kaçtığı öne sürülüyor.

Habere ilişkin görüntüleri izlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!...