Otostopla 22 ülkeyi gezdi

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ufuk Tös, otostopla iki yılda 26 ülke, 110 şehir gezdi. Genç gezgin dünyayı görmek isteyenlere “Hayallerinizin peşinden gidin”diyerek tavsiyede bulundu.

Otostopla 22 ülkeyi gezdi
Sabah'tan Serkan İncesu'nun haberine göre İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Ufuk Tös, otostop yaparak iki yılda 26 ülke, 110 şehir gezdi.

Yol masraflarını otostopla sıfıra indiren 22 yaşındaki Tös, neredeyse tüm Avrupa ülkelerine gitmeyi başardı. Çok az İngilizce ile yola koyulan Tös, dünyayı gezmek isteyen gençlere "İnsanlar dünyayı gezmek isterler ancak en büyük bahaneleri para ve dildir. Ben çok az bir parayla ve yetersiz bir dille 26 ülkeyi gezebildim. Hayallerinizin peşinden gidin" tavsiyesinde bulundu. Ufuk'un tanık olduğu en ilginç anılardan biriyse Manisa'da otostop yaparak durdurduğu bir adamın köyden kız kaçırmasına tanık olmasıydı...

Aracın sürücüsüyle birlikte kaçıracağı kadının evine kadar giden Ufuk Tös "Adam evleneceği kadını eve bıraktıktan sonra bana yemek ısmarladı. Doğacak çocuğuna benim ismimi vereceğini söyledi" dedi. Genç gezgin, Barcelona'nın stadı Nou Camp'ta kaybolunca tesadüf eseri tüm stadı gezdi, Rize'de telefon şarjı sorduğu kahvede bombacı sanıldı... Tös "Konaklamada çadırın yanında en büyük yardımcım, insanların gezginlere güvenip evini açtığı, yemeğini, odasını, kültürünü paylaştığı Couchsurfing oldu" diye anlattı.

GEZDİĞİ ÜLKELER

Tös "Gürcistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Avusturya, Polonya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, Belçika, Fransa, Andorra, İspanya, Slovenya, Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova ve Türkiye'yle beraber 26 ülke 110 şehir gezdim. Harika bir oluşum" ifadelerinde bulundu.