Oy kullanma saatlerinde bilinmeyen detay!

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kalırken seçmenlerin de seçim günü dikkat etmesi gereken bir konu da oy verme saatlerine ilişkin düzenleme. İlk kez tüm Türkiye’de oy verme işlemi 8.00 ile 17.00 arasında uygulanacak.

Oy kullanma saatlerinde bilinmeyen detay!
Yeni Şafak'tan Emrah Yeşilduman'ın haberine göre 24 Haziran’da sandık başına gidecek olan seçmenlerin seçimlerde dikkat etmesi gereken bir konu da oy kullanma saatleri. Türkiye’de ilk kez doğu ve batı illeri arasında ayrım yapılmaksızın 8.00 ile 17.00 arasında oy kullanılacak. Daha önce doğu illerinde 7.00 ile 16.00 saatleri arasında oy kullanırken batı illerinde 8.00 ile 17.00 arasında oy verme işlemi yapılıyordu. Bu ayrım artık tarihe karışırken seçmenin dikkat etmesi gereken bir detay daha var.

Süre bittikten sonra oy verme işleminde bir istisna var

Seçmen son oy verme işlemi olan 17.00’den önce sandık başında sırada beklemeye başlamış ve süre dolmuşsa bu durumda yapması gereken sandık başkanını beklemesi ve sıradan ayrılmaması gerekiyor. Çünkü vatandaşlık görevini yerine getirmek için zamanında oraya gelmiş ancak sıra ya da yoğunluktan oyunu kullanamamış seçmenin oy kullanma hakkı var.

17.00’den sonra gelenler sıraya giremeyecek

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek. YSK'nın belirlediği bitiş saatinden sonra yani 17.00’den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Sandık başkanları bekleyenleri kimliklerini alarak oy kullanma işlemini gerçekleştireceği için bu saatten sonra gelenler sıraya giremeyecek.