Oya Aydoğan'ın sağlık durumu nasıl?..

"Söylemezsem Olmaz" programında Oya Aydoğan'ın sağlık durumu hakkında son bilgiler verildi.

Oya Aydoğan'ın sağlık durumu nasıl?..
Sözcü'den Burcu Özen'in haberine göre Beyaz TV’de her sabah ekrana gelen ‘Söylemezsem Olmaz’ programının yorumcularından Oya Aydoğan’ın aort damarının yırtılması sonucu hastaneye kaldırdı.

Hastaneden gelen açıklamada; "Oya Aydoğan şiddetli sırt ağrısı, sol kolunda güçsüzlük ve yüzünde ki uyuşma şikayetiyle Pazar 02.00'de hastaneye geldi . Yapılan kontroller sonrasında kalpten çıkan aort damarında yırtılma tespit edildi. Prof. Dr. Ahmet Özkara ve Op. Dr. Halil Hüzmeli tarafından acil olarak 12 saat süren açık kalp ameliyatıyla aort damarı suni damarla değiştirildi ve gerekli müdahaleler yapıldı. Yoğun bakıma alınan Oya Aydoğan'ın durumu ciddiyetini koruyor" denildi.

12 saatlik ameliyat sonrası durumu ciddiyetini koruyan Aydoğan’ın program yorumculuğunu paylaştığı arkadaşları; Lerzan Mutlu, Bircan İpek ve Sinan Özedincik programın bugünkü bölümünde Oya Aydoğan’ın yaşadıkları anlattı ve canlı yayında Aydoğan için dua istedi.

Programı sundukları süre boyunca bir hayli üzgün oldukları görünen sunuculardan Mutlu, milyonların kendilerinden bir haber beklediklerini söyleyerek, durumu doktorlara sorduklarını anlattı.

Ancak doktorun kendilerine; “Hastanın hayatından çalıyorsunuz. Hastanın başında durmak zorundayız” dediğini dile getirdi. Lerzan Mutlu gözyaşlarına hakim olamadı ve konuşmakta zorlandı.

Programa katılan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr Serdar Akgün, bu damar çatlamasının 50-60 yaşları arasında, çoğunlukla kadınlarda 100 binde bir kişide görülen bir hastalık olduğunu açıkladı ve bunun daha önceden başlayan bir yırtılma olduğunu düşündüğünü söyledi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Mutlu, doktorların yaptığı açıklamada; “Ameliyat güzel geçti, ancak felç ya da nörolojik sonuç yaşanabilir” dediklerini de belirtti.

‘AMELİYATA GİRERKEN TEBESSÜM EDİYORDU’

Programa bağlanan Sevim Emre, Oya Aydoğan’ı ameliyata girmeden önce gördüğünü ve konuştuğunu söyledi. O anda şakalaştıklarını, gülümsediğini ifade etti. Emre, Aydoğan’ın kendi rahatsızlığını bildiğini ve ameliyata alınacağını da bildiğini de ifade etti.

‘Patates yiyordum, patates yırtarak geçti boğazımı, takıldı ben de kurtarmak için çok öksürdüm’ dediğini açıklayan Emre, Aydoğan’ın annesinin de bu rahatsızlığı geçirdiğini ifade etti.

Aydoğan'ın durumunun stabil olduğunu da sözlerine ekleyen Emre, konuşmakta zorlandı.

BÜLENT ERSOY: 'OYA'YI BANA GÖSTERİN'

Oya Aydoğan'ın sağlık durumunu olay yerinden bildiren 'Söylemezsem Olmaz' muhabiri şunları söyledi:

"Dün yapılan açıklamada pazartesi öğlen saatlerinde uyandırılmaya çalışılacağı söylenmişti. Sağlık anlamında Oya Aydoğan hala ciddiyetini koruyor.

Gurur hastanede. Yanında başka kimseyi göremedim. Gurur, annesinin doktoru ile konuştuğunu durumunun iyi olduğunu ancak ciddiyetin devam ettiğini söyledi.

Bülent Ersoy hastaneye geldi, Oya Hanım'ı görmek istedi. Yoğun bakım odasına sadece en yakını alınıyor. Odaya bir tek Gurur giriyor. Bülent Ersoy, fotoğraf istemiş. Ancak bu teklif de hastane tarafından reddedilmiş."