Öz amca yeğenini kaçırdı!..

Öz amcası tarafından kaçırılan akli dengesi bozuk genç kızını kurtarmak için annesi Almanya'dan Fethiye'ye geldi

Öz amca yeğenini kaçırdı!..

Muğla'nın Fethiye ilçesine tatile gönderdiği 18 yaşındaki kızı Ö.A. öz amcası tarafından kaçırılınca, 45 yaşındaki Mehtap A., kızını geri almak için Almanya’dan Fethiye’ye geldi.

Akli dengesi bozuk olduğuna ilişkin doktor raporu bulunan kızının, öz amcasının tecavüzüne uğrayıp kaçırıldığını öne süren Mehtap A., kızının kendisine teslim edilmesini istedi.

HAVA DEĞİŞİMİ İÇİN GELMİŞTİ

Almanya’nın Schleswig Holstein Eyaleti’ne bağlı Pinneberg Kenti’nde oturan işsiz Mehtap A., psikolojik tedavi gören kızı 18 yaşındaki Ö.A.’yı doktorunun tavsiyesi üzerine hava değişimi için Türkiye’de bulunan amcasının yanına gönderdi.

10 Mayıs 2011 tarihinde ablası Özlem A. ile birlikte Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne gelen Ö.A., Çamurköy’de oturan amcası 35 yaşındaki Adnan A.’nın yanında tatil yapmaya başladı. Bu sırada ablası tarafından amcasıyla yakınlaştığı fark edilen Ö.A. evden alınarak Fethiye’de bir otele yerleştirildi.

REŞİT OLDUĞU İÇİN ALINAMADI!

Ö.A., ablası Özlem ile birlikte bir gece otelde kaldı. Ancak, iddiaya göre amca Adnan A. oteli bularak Ö.A.’yı ablasının yanından kaçırdı. Olayın ardından kızını almak için Türkiye’ye gelen anne Mehtap A., adli makamlara başvurdu. Ancak, tatile geldikten 1 hafta sonra 17 Mayıs’ta 18 yaşını dolduran Ö.A., reşit olduğu gerekçesiyle amcasının yanından alınamadı.

Bunun üzerine hukuk mücadelesine başlayan Mehtap A., kızı Ö.A.’ın öz amcası tarafından tecavüz edilip, alıkonulduğu iddiasıyla dava açtı. Ancak, kızının akli dengesinin bozuk olduğuna ilişkin raporu Almanya’daki sağlık kuruluşundan zamanında getirtemediği için mahkemece takipsizlik kararı verildi.

CİNSEL İSTİSMARIN BİLİNCİNDE DEĞİL

Takipsizlik kararı ardından Almanya’ya dönen Mehtap A. bu kez kızının akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin raporu alarak Türkiye’ye döndü ve tekrar dava açtı. 8 ay önce amcası tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan Ö.A. için Alman makamlarınca, cinsel istismarın bilincinde olmadığına dair rapor verildi. Raporda, Ö.A.’nın 2009 yılından bu yana tedavi gördüğü belirtilerek, "Hastamız akıl hastalığı ve kişisel bozukluktan dolayı tedavi görmektedir. Hasta cinsel istismarın bilincinde olmayıp, istismara karşı koyamamaktadır" ifadelerine yer verildi.

AMCA ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR

Kızı Ö.A.’ın akli dengesinin bozuk olduğunu belirten Mehtap A., şunları söyledi: "Kızım Ö., çocuk gibi düşünür. Küçük yaşlardan bu yana yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle, tedavi gördü. Gittiği hiçbir okulu bitiremedi. Akıl hastalığı bulunduğu ve kişilik bozukluğu yaşadığına dair doktor raporları var. Öz amcası tarafından alıkonuluyor. Amcası Adnan A. bizi, Ö.’yi almamız durumunda ölümle tehdit ediyor. Kendisi aynı zamanda evli ve birçok suçtan sabıkası var."

Eşi, 52 yaşındaki Ramazan A.’ın kalp hastası olduğunu ve yataktan kalkmakta bile zorlandığını anlatan Mehtap A., "Kızımla konuştum. Bana mecbur olduğunu söyledi. ’Dönmem durumunda seni ve kardeşlerimi öldürecek’ dedi. Amcası pompalı tüfek almış, ’Seni almaları durumunda onları öldürürüm’ diyerek tehdit etmiş" diye konuştu.