Özel birlik gitti ve aldı!

Mehmetçik, Zeytin Dalı’nın 14. gününde müthiş operasyonla stratejik Darmık dağını aldı. 100 kişilik özel birlik, gece saat 12.00’de hızlı sürek avıyla 2 saatte 70 teröristi etkisiz hale getirdi. Gün ağardığında ise komandolar, “Türk milletine armağandır” diyerek dağa bayrak dikti.

Özel birlik gitti ve aldı!
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre Mehmetçik, Afrin kuzeyindeki terör üssü Darmık dağına Türk bayrağını dikti. Bölgeye yönelik yoğun bombardıman sonrası Bülbül ile Zahran arasındaki dağlara ‘detaylı temizlik’ için giden komandolar, destansı bir operasyona daha imza attı. Gizli görevle gece yarısı saat 12 sularında Darmık’a intikal eden 100 kişilik özel birlik, titiz ve hızlı bir sürek avı sonrası 2 saat içinde 70’den fazla PKK’lıyı etkisiz hale getirdi. Öldürülen teröristler arasında çok sayıda keskin nişancı da bulunuyor. Operasyona Özgür Suriye Ordusu personelinden kimse alınmadı. Tamamen TSK birliklerinden oluşan özel kuvvet ekibi, aldığı görevi gece saat 2 sularında ‘zayiatsız’ tamamlayıp bölgeden çekildi.

FRANSIZ KIŞLALARI VAR

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın uydudan bile görünen resmi önceki gün yapılan bombardımanla imha edilmişti. Öcalan’ın resminin altında bulunan askeri tesis de terör unsurlarından arındırıldı. Tesisin altında çok sayıda sığınak olduğu belirlendi. Darmık’ın tarihsel bir derinliği de var. Bölge, geçmişten buyana askeri eğitimler için sıklıkla kullanıldı. Birinci Dünya Savaşı sonrası Fransızların da Darmık’a birçok kışla inşa ettiği, bu kışlaları son yıllarda teröristlerin kullandığı kaydediliyor. 100 kişilik özel ekibin katıldığı operasyon sonucu Darmık ve çevresinde yaşayan PKK’lı kalmadı.

MİLLETE ARMAĞAN OLSUN

Bölgedeki detaylı temizliğin sabahında Mehmetçik, tepeye Türk bayrağını dikti. O anlar, harekâta katılan 57. Komando Taburu’ndan bir asker tarafından kayda alındı. Görüntülerde, dağın zirvesine çıkan başka bir askerin “Türk milletine armağandır” diyerek elindeki Türk bayrağını diktiği görüldü. Kayıtta, görüntüyü çeken kişi ayrıca, “Darmık Dağı alındı. Karşımız Kilis’in sınırından başlayarak Türk toprakları” ifadelerini kullandı. Görüntünün son bölümünde ise ele geçirilen zirvede bekleyen komandolar yer alıyor. Bu arada Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 823’e yükseldi. Sayı her geçen gün hızla artıyor.

Özel birlik gitti ve aldı!

Bayrak yerini buldu

Mehmetçik, Kilis’in Suriye tarafındaki Darmık Dağı’na Türk bayrağını kondurdu. Afrin kuzeyindeki bölgede daha birkaç gün öncesine kadar teröristlerin eğitim kamplarıyla kışla ve cephanelikleri vardı.